Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mitől érzékeli máshol a...

Mitől érzékeli máshol a kurzort a játék?

Figyelt kérdés

Segítséget kérnék. Az lenne a bajom, hogy valami nem okés a felbontással. 1680x1050-et tud max a monitorom, és így is van beállítva windowsban. Némely játéknál ( jelen esetben Battlefield 3, patch után)ha teljes képernyős módban játszom akkor, az egér nem ott van ahol kellene lennie, tehát ha a menüben rámegyek valamire akkor jó pár centivel felette és balra érzékeli. De viszont ha alt+tab-bal ablakba kiteszem, akkor jó. Akárhová állítom a felbontást a játékon belül, ugyanez a probléma. Csak ablakos módban jó. Feltettem a legújabb Catalyst-et, de azzal sem javult. Elég nehézkes így a menüben navigálni, nem beszélve az alul levő gombokról, ugyanis nem tudok rájuk kattintani. Már rengeteg mindennel próbálkoztam: windowsban átállítottam a felbontást, majd a játékban is, különböző kombinációkat, próbálkoztam a játék config-jában is mindennel, egyetlen egyszer sikerült valahogy elérni, de azóta akárhogy próbálom, nem jutok eredményre. Gondoltam az egéren is, kihúztam, bedugtam, de semmi. Biztos hogy a felbontással lesz valami baj. Catalystban is próbáltam mindenfélét állítani, de úgysincs semmi. Olyan mintha a játék felbontása nem lenne szinkronban a windows felbontásával, mintha el lenne csúszva.

Mi produkálhat ilyen problémát? Valaki tapasztalt hasonlót? Tud valaki valamilyen tanácsot adni?

Előre is köszönöm a segítséget.

2011. nov. 23. 23:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

SIKER!!!

Legalábbis részben. Jó hogy említetted, hogy a windowsal van baj, először nem hittem, de gondoltam csinálok egy új felhasználófiókot és kipróbálom.

És láss csodát ott frankón működik. Többször is kipróbáltam, visszaléptem a sajátomba és ott továbbra is el van csúszva, de az új fiókban meg működik. Szóval ezentúl az új fiókban fogok játszani. Ám a rejtély továbbra is él, ugyanis fogalmam sincs, hogy mi van elállítva a régi fiókomban ami ezt a hibát produkálja.

A lényeg hogy megoldódott. Köszönöm a tanácsokat, együtt aztán csak sikerült összehozni.

De ha valaki tudja, hogy mi lehet elállítva a régi fiókban szóljon.

2011. nov. 25. 16:01
 12/13 A kérdező kommentje:

És ezennel megvan a probléma pontos oka. A windowsban el volt állítva a DPI az alapértelmezettől. Ezt még én állítottam el anno, mert túl kicsinek találtam a betűméretet 1680x1050-ben, így felhúztam 127%-ra. Most visszaállítottam 100%-ra és a játék normálisan működik. Ez volt a probléma.

Remélem másoknak is tudok ezzel segíteni, akik ilyen problémával küzdenek.

2011. nov. 26. 11:14
 13/13 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele, elállítok mindent amit lehet aztán eszembe se jut. Én meg csak nézem, mi a gond. Ilyenkor jön nálam az újratelepítés. Lángész vagyok mi?
2011. nov. 26. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!