Mitől érzékeli máshol a kurzort a játék?
Segítséget kérnék. Az lenne a bajom, hogy valami nem okés a felbontással. 1680x1050-et tud max a monitorom, és így is van beállítva windowsban. Némely játéknál ( jelen esetben Battlefield 3, patch után)ha teljes képernyős módban játszom akkor, az egér nem ott van ahol kellene lennie, tehát ha a menüben rámegyek valamire akkor jó pár centivel felette és balra érzékeli. De viszont ha alt+tab-bal ablakba kiteszem, akkor jó. Akárhová állítom a felbontást a játékon belül, ugyanez a probléma. Csak ablakos módban jó. Feltettem a legújabb Catalyst-et, de azzal sem javult. Elég nehézkes így a menüben navigálni, nem beszélve az alul levő gombokról, ugyanis nem tudok rájuk kattintani. Már rengeteg mindennel próbálkoztam: windowsban átállítottam a felbontást, majd a játékban is, különböző kombinációkat, próbálkoztam a játék config-jában is mindennel, egyetlen egyszer sikerült valahogy elérni, de azóta akárhogy próbálom, nem jutok eredményre. Gondoltam az egéren is, kihúztam, bedugtam, de semmi. Biztos hogy a felbontással lesz valami baj. Catalystban is próbáltam mindenfélét állítani, de úgysincs semmi. Olyan mintha a játék felbontása nem lenne szinkronban a windows felbontásával, mintha el lenne csúszva.
Mi produkálhat ilyen problémát? Valaki tapasztalt hasonlót? Tud valaki valamilyen tanácsot adni?
Előre is köszönöm a segítséget.
A játék eredeti, digitális letöltés formában vettem. Kb ugyananyit foglal feltelepítve, mint a telepítője 12GB.
Van dxdiag.exe-m nézegettem is már párszor, de abban semmit sem lehet állítani, csak kiderül belőle, hogy milyen verzióm van. Legújabb verzió van feltelepítve.
Nemtudom számít-e de pl a legújabb Worms Armageddonnal sem tudtam játszani soha, mert abban meg az egész menű csűszik ki jobbra és lefele a képből, ott pedig fizikailag nem tudok rákattintani a kilógó részekre, de az egér oda mutat ahova kell. Illetve az Amnesia nevű játéknál is ez volt a gond. Viszont más játékra nem emlékszem ami ilyet produkált volna csak ez a néhány. Azóta már lett véve bele új videókártya is, fel is tettem újra ezeket a játékokat, de ugyanúgy maradt, szóval nem videókártya gond.
Nemtudom ugyanaz-e itt is a probléma. De itt is jobbra és lefelé csúszik el, de nem a kép, hanem az egér.
De hogyha gond lenne a beviteli eszközökkel, akkor más programnál/játéknál, miért nincs ilyen gond?
Nem lehet, hogy a monitor nem teljesen kompatibilis valamivel? LG M208WA típusú monitorom van. Keresgéltem hozzá új drivert, de nem nagyon van, csak a régi amit adtak hozzá.
Windows 7-van, de a játék nem is megy mással (max vista-val), de én megvagyok elégedve az op. rendszerrel, mást biztos hogy nem fogok feltenni, mindig frissítem, sztem nem ott van a gond.
Mindegy, végül is tudok vele játszani, már kezdek hozzászokni, hogy pár centivel arrébb kell kattintani + billentyűzettel is tudok navigálni. De attól még zavaró.
Ha bárkinek bármi javaslata van még azt szívesen veszem. Most már csak azért is kinyomozom, hogy mi okozza ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!