Miért van annyi embernek XP-je amikor már 10 éves rendszer?
A Win7 hol lassú?... P4-es gép, 2.66 GHz, 1 GB RAM. Jóval gyorsabb az XP-nél. Biztosan tudom, ugyanis egyszerre van fent a kettő, ugyanakkor telepítettem, használom is őket.
Sok rendszerhiba? Én eddig egyet láttam, amikor túl sokat piszkáltam a bootloadert. De ezt kétlem, hogy bármi más rendszer jól tűrné.
Internetelérés nehezen működik... A mobiltelefonomat modemként is lehet használni. Felraktam az illesztőprogramot, csatlakoztattam a telefont... És jé, van net.
Igaz, én telepítés után be szoktam állítani a rendszereket, letiltom a fölösleges folyamatokat, feltelepítem az esetleges további programokat, frissítéseket. Meg persze utána is karbantartom a gépet. Viszont nincs is vele gondom.
TomThunderbolt...ez aztán nagyon hozzáértő hozzászólás volt.
Lassú...ha megvan hozzá a minimális rendszerigény, akkor hozza az XP sebességét, nagyobb teljesítménynél meg már egyértelmű előnye van.
Rendszerhiba...eddig max akkor b@sztam el, mikor jobban belebuheráltam, de béta óta használom, a lehető legstabilabb rendszer eddig.
Egyetlen normálisan kialakított az "ultimate"...csak úgy melléketes, tök ugyanaz az összes oprendszer, csak az Ultimate tartalmaz pár szolgáltatást amit úgysem használ senki, de alap működésében, motorjában ugyanaz a Home mint az Ultimate.
Megy rajta minden ami XP-n is....ez szintén nem csak az Ultimate "kiváltsága"...másrészt, a programok/ nagyrésze win7-re van optimalizálva, bizonyos újabb verziók már végképp nem támogatják az XP-t.
Nem mondom hogy tökéletes, és "istenítendő" oprendszer, viszont ez az a rendszer ami úgyahogy megfelel a mai kor követelményeinek.
Plusz a Win7 ára....aogy POC mondta, 24k-ért hozzá lehet jutni.
És ha úgy nézem hogy itt egyre több "jó kártya a gtx 580?" kaliberű kérdés van, meg ha úgy nézzük:
-processzor 30-50k
-videókártya, ha mindent fullra akarsz 30-50k
-most még egy merevlemez is 30k
Plusz programokamiket mindenki használ, de fizetős lenne:
winrar 8.100 Ft + ÁFA
eset smart security 16 990 Ft
még egy office is elég drága
és akkor ott vannak a játékok, darabja 10-15 ezer forint
ja, és akkor még szó sem esett a Photoshopról, meg egyéb hasonló programokról, amik több 100 ezer, vagy akár milliós nagyságrendűek is lehetnek.
Szóval oké, hogy itt bárki megszerezhet ingyen bármit, de magában tekintve az a 24 ezer forint nem nagy összeg, ha úgy nézem hogy az oprendszer a számítógép "lelkét" adja, és több évig használod mint magát a gépet (lásd xp)
Vagy akár egy film is, ha nem letöltöd hanem moziban nézed, vagy dvd-n veszed, az is elég drága ahhoz képest hogy egyszeri dolog.
Szóval, ha így nézem, akkor az a 24 ezer nem sok pénz egy win7-ért....aki meg letölti ingyen és utána az árára hivatokzik, az inkább bújjon el.
Tapasztalataim alapján az XP is lelépeget a wifiről. Már amikor egyáltalán fel tud menni rá. És wifi hálózatot XP-ről készíteni, az valami katasztrofális.
Nekem azóta se fagy. Nem tudom, miért. És ha neked azon a gépen lassú, akkor valamit nagyon elrontottál. Mert furcsamód nálam gyorsabb az XP-nél, pedig a gépem jópár évvel régebbi, mint a Win7...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!