2 hasábra osztott dokumentumaim vannak Word-ben, az oldalszámokat pedig szeretném, ha hasábonként csinálná. Lehetséges?
Nos. Ugye, ha minden oldalon 2 hasáb van, akkor a láblécben (élőláb) két számot kell feltüntetni.
Balról az első képlete: oldalszám*2-1
a másodiké oldalszám*2
Ehhez az alábbi két mezőt kell beszúrni a láblécbe:
{={PAGE}*2-1} illetve {={PAGE}*2}.
Ezt pedig úgy lehet legkönnyebben megcsinálni, hogy simán beszúrsz két oldaszám mezőt, a másodikat tabuláttorral a jobbszélső hasáb alá tolod.
Utána az oldalszám mezőn jobbegérgomb, majd mezőkód váltás. Ekkor ezt látod : {PAGE}.
Utána ezt kijelölöd, a hullámos zárójelekkel együtt, és megnyomod a Ctrl+F9 kombinációt. Akkor ez lesz belőle:
{{PAGE}}. Innentől már csak ki kell egészíteni a = * és kivonás jelekkel meg a számokkal, ahogy fentebb írtam.
Kipróbáltam, nekem működött.
Ha pedig már egyhasábos az oldal később a dokumentumban, akkor meg ugye az már új szakasz, ott tudsz megadni másik láblécet, amelyben persze már sima oldalszám kerül.
Üdv:
Máté apukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!