Hogyan hozzak létre új particiót?
Letöltöttem a MiniTool partition wizard nevű programot.2 meghajtóm van, C, D. Ubuntut akarok telepíteni, ezért akarok csinálni +1 particiót.Valaki elmagyarázná nekem, hogyan is kell ezt biztonságosan?A D-ből akarom leválasztani.
előre is kösz!
Ha jól értem, van most egy megadott méretű unallocated területed, amit elvileg az átméretezés után kapnod kell. Azon tudsz create (létrehozás) parancsot elvégezni, és abból területből valamilyen fájlrendszerű partíciót formázni.
Viszont ha már megvan ez az üres terület, ezt bootolás után a rendszer telepítése során is ki tudod választani, azaz meg fog jelenni a telepítőben, hogy ott van X GB unallocated terület. Ezen el tudod helyezni az Ubuntut, és akkor a telepítő fogja neked valamelyik Ext fájlrendszerként létrehozni, nem pedig te előtte kézzel.
Lényegében a terület leválasztását már elvégezted, így az felhasználható lesz egyből a telepítés során a többi partíciótól függetlenül (amiket előtte formázni kellene).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!