Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan hozzak létre új particiót?

Hogyan hozzak létre új particiót?

Figyelt kérdés

Letöltöttem a MiniTool partition wizard nevű programot.2 meghajtóm van, C, D. Ubuntut akarok telepíteni, ezért akarok csinálni +1 particiót.Valaki elmagyarázná nekem, hogyan is kell ezt biztonságosan?A D-ből akarom leválasztani.

előre is kösz!

2011. okt. 2. 12:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem ismerem a programot, de elvileg ugyanúgy működnek. Amiből leválasztod a méretet, ott a kötet zsugorítását, átméretezését kell választani (resize). Majd meg kell adni egy méretet hogy mennyit válasszon le. Ha ez megvan, mutatni fogja hogy mennyi formázatlan és kezeletlen önálló területed van (allocation vagy unformatted). Ennek a beállításait megnyitod, és egy formázás parancsot adsz neki. Kap betűjelet, és fájlrendszert. A gép a művelet elvégzéséhez újraindul, majd végigfut a folyamaton és a végén egy új partíciót kell kapnod a sajátgépen belül.
2011. okt. 2. 12:50
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, meg is csináltam addig, hogy leválasztottam.Rákattintok arra a területre, de nincs olyan opció, hogy formázás, csak wipe data.Hogy csináljak belőle meghajtót?
2011. okt. 2. 15:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, van most egy megadott méretű unallocated területed, amit elvileg az átméretezés után kapnod kell. Azon tudsz create (létrehozás) parancsot elvégezni, és abból területből valamilyen fájlrendszerű partíciót formázni.

Viszont ha már megvan ez az üres terület, ezt bootolás után a rendszer telepítése során is ki tudod választani, azaz meg fog jelenni a telepítőben, hogy ott van X GB unallocated terület. Ezen el tudod helyezni az Ubuntut, és akkor a telepítő fogja neked valamelyik Ext fájlrendszerként létrehozni, nem pedig te előtte kézzel.

Lényegében a terület leválasztását már elvégezted, így az felhasználható lesz egyből a telepítés során a többi partíciótól függetlenül (amiket előtte formázni kellene).

2011. okt. 2. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!