Hogyan készítik a stop motion videókat?
Arra lennék kíváncsi, hogy hány fénykép van egy másodpercben, és például az esést, repülést hogyan oldják meg, milyen felbontásban készülnek a képek.
Köszönöm a válaszokat!
Nincs megszabva semmi. Minél több képet sűrítenek egy másodpercre, annál gördülékenyebb lehet (hiszen a videó is ~25-30 képet tartalmaz másodpercenként). Kevesebb kép esetén pedig szaggatottabb a mozgás.
A felbontás is olyan, amilyet a készítő gép teljesíteni tud, ha 1megapixel akkor 1, ha 20 akkor 20 is lehet.
Az esés és zuhanás szerintem jó megvilágítás esetén rövid záridős sorozatképpel megoldható.
Levegőben lévő tárgyakra láttam olyan megoldásokat, hogy:
- simán átlátszó zsinórt használnak vagy olyat, ami egy színű a háttérrel
- üvegre vagy valami átlátszóra teszik a tárgyat
- olyan szögből veszik fel a tárgyat, hogy az úgy nézzen ki, mintha a levegőben lenne, pedig igazából a földön van (ehhez a megvilágításnak is jónak kell lennie)
- utólagosan kiszerkesztik a tárgyat fenntartó eszközt a képről (én is így szoktam)
- esetleg bluescreen-nel kicserélik a hátteret, vagy kivágják as képről a tárgyat, és úgy illesztik rá egy meglévő háttérre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!