Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows7 vs. Ubuntu 11. 04?

Windows7 vs. Ubuntu 11. 04?

Figyelt kérdés
Pro és kontra érvek-ellenérvek.
2011. aug. 13. 13:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Én nem kifejezetten Win 7 és Ubuntu 11.04 közötti harcot, hanem Win vs Ubuntu -t szeretném jellemezni.

Windows 7

+ szoftverek végtelen választéka

+ mindent támogat

+ elterjedt

- fizetős

- még sok a hibája

- gépigény

- kell vírusirtó, ami nem ingyen van

- néha nagyon bonyolult

Ubuntu

+ ingyenes

+ egyszerű kezelni

+ minden gépen elfut

+ 10. -től Unity kezelőfelület, ami gyönyörű

+ minden benne van ami kell

+ vírusirtó fölösleges, alig jelent meg rá vírus

+ a szoftverek nagyja ingyenes...

- ... de kevés van belőlük

- nem elterjedt

- az eszközök felét sem támogatja

- sokak számára ismeretlen

2011. aug. 13. 13:38
 2/6 VODKA0710 ***** válasza:

A Windows7-hez hozzátenném, hogy nagyon egyszerű segítséget kérni bármilyen beállításban. Az elterjedségből adódóan.

Ez az egyszerű kezelni/nagyon bonyolult pedig relatív dolog. Én ubuntut soha nem tudom megtanulni, hogyan is működik rajta valami, telepítésekkel mindig gondjaim vannak. Windows 7-en eddig minden problémát tökéletesen elhárítottam. Valószínűleg nagyban függ attól, hogy eddig milyen rendszereket használt egy illető. Windowsosnak a Windows, Linuxosnak a Linux.

És még valami: Windows-on sokkal több a játék :D

2011. aug. 13. 15:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Ubuntu 11.04-hez egy mínusz: az én laptopomon 10-ből 7-szer nem indul el. Azon kívül nincs vele rossz tapasztalatom. Én azt mondom, hogy 10.04 LTS.
2011. aug. 20. 16:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Elsőn besírtam :D

Ha fingod nincs a linuxról, miért írsz ide?

Linuxot egyszerű kezelni, Winfos néha nagyon bonyolult? Linux az eszközök felét sem támogatja? Te miről beszélsz ember? :D

A komplett baromságok mellett persze a legfőbb előnyöket meg sem említed.

Az egyetlen ok amiért windows-t használnék az az, ha gamer lennék. Semmi más előnye nincs. (mellesleg a win-re írt játékok nagy része futtatható linuxon is Wine segítségével, tegnap pl Half Life 2-vel játszottam)

2011. szept. 14. 11:00
 5/6 VODKA0710 ***** válasza:
Én ugyanígy vagyok a Linuxokkal. Semmi előnyét nem látom a Windows-al szemben, főleg ilyen konfiguráció mellett, mint az enyém. Aztán ha esetleg valakinek valamiért mégis nagyon kell, feldobok eggyet VMWare-re és kész. Inkább kattintgatog, mint parancssorba írogatok.
2011. szept. 14. 20:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Nyilván mások a felhasználói igények.

Ha valakit nem zavar, hogy instabil az oprendszer, újra kell indítgatni egyes programok telepítésénél, nem frissítheti az összes programját egyetlen kattintással, a vírusok, spyware-ek, a különböző asztali környezetek hiánya, hogy nem nyúlkálhat bele a rendszerbe a zárt forráskód miatt, a workspace-ek hiánya stb. stb., az valóban semmi előnyét nem fogja látni a Windows-al szemben.

Én mindkettőt használom (programtervező informatikus hallgató vagyok), de ha választanom kellene, gondolkodás nélkül a linuxot választanám.

2011. szept. 14. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!