Windows7 vs. Ubuntu 11. 04?
Én nem kifejezetten Win 7 és Ubuntu 11.04 közötti harcot, hanem Win vs Ubuntu -t szeretném jellemezni.
Windows 7
+ szoftverek végtelen választéka
+ mindent támogat
+ elterjedt
- fizetős
- még sok a hibája
- gépigény
- kell vírusirtó, ami nem ingyen van
- néha nagyon bonyolult
Ubuntu
+ ingyenes
+ egyszerű kezelni
+ minden gépen elfut
+ 10. -től Unity kezelőfelület, ami gyönyörű
+ minden benne van ami kell
+ vírusirtó fölösleges, alig jelent meg rá vírus
+ a szoftverek nagyja ingyenes...
- ... de kevés van belőlük
- nem elterjedt
- az eszközök felét sem támogatja
- sokak számára ismeretlen
A Windows7-hez hozzátenném, hogy nagyon egyszerű segítséget kérni bármilyen beállításban. Az elterjedségből adódóan.
Ez az egyszerű kezelni/nagyon bonyolult pedig relatív dolog. Én ubuntut soha nem tudom megtanulni, hogyan is működik rajta valami, telepítésekkel mindig gondjaim vannak. Windows 7-en eddig minden problémát tökéletesen elhárítottam. Valószínűleg nagyban függ attól, hogy eddig milyen rendszereket használt egy illető. Windowsosnak a Windows, Linuxosnak a Linux.
És még valami: Windows-on sokkal több a játék :D
Elsőn besírtam :D
Ha fingod nincs a linuxról, miért írsz ide?
Linuxot egyszerű kezelni, Winfos néha nagyon bonyolult? Linux az eszközök felét sem támogatja? Te miről beszélsz ember? :D
A komplett baromságok mellett persze a legfőbb előnyöket meg sem említed.
Az egyetlen ok amiért windows-t használnék az az, ha gamer lennék. Semmi más előnye nincs. (mellesleg a win-re írt játékok nagy része futtatható linuxon is Wine segítségével, tegnap pl Half Life 2-vel játszottam)
Nyilván mások a felhasználói igények.
Ha valakit nem zavar, hogy instabil az oprendszer, újra kell indítgatni egyes programok telepítésénél, nem frissítheti az összes programját egyetlen kattintással, a vírusok, spyware-ek, a különböző asztali környezetek hiánya, hogy nem nyúlkálhat bele a rendszerbe a zárt forráskód miatt, a workspace-ek hiánya stb. stb., az valóban semmi előnyét nem fogja látni a Windows-al szemben.
Én mindkettőt használom (programtervező informatikus hallgató vagyok), de ha választanom kellene, gondolkodás nélkül a linuxot választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!