Milyen programmal tudnám leszimulálni, hogy egy adott kép, hogyan illik bele a normál fotó méretekbe (10x15,10x13, stb)?
Ez sajnos nekem nem segít, mert elég sok képet kellene átnéznem, néhány képet különböző fotó méretre is le kellene szimulálnom.
Egyszer láttam egy programot, ami a fotónak lesötétítette azt a részét, ami az adott képméreten kívül esett, és azzal még el is lehetett menteni a "vágott" képet. Sajnos a nevére sem emlékszem, és arra sem, hogy hol találtam meg annó. :-(
Akkor neked tulajdonképpen egy képből ki kell vágni egy 10x15 vagy 10x13 részt, nem pedig lekicsinyíteni.
Egy megoldás ami kicsit pepecs munka, de jó lehet...
Photoshopban nyitsz egy új fájlt, megadod a méretet pl 10x15 cm. Ezután megnyitod azt a képet amivel dolgozni akarsz. Kijelölöd az egész képet, majd beilleszted az üres photoshop fájlba. Ami nem fér bele az szimplán kilóg és nem fog látszani.
Jobbat most nem tudok.
A MS. Office 2003 programnak, van egy Picture Manager elnevezésű képszerkesztő programja.
Azzal ezt tökéletesen meglehet oldani. Megadod a kívánt képméretet. Azonnal megjelenik vizuálisan is az átméretezett kép, OK és Mentés másként. (Exportálhatod is bármilyen, az eredetitől eltérő képformátumba!)
Így megmarad az eredeti képméreted,és meglesz az új is. (FONTOS: a programból való kilépéskor, a párbeszédpanelen a ”NINCS MENTÉS-t” válaszd!
A program elérhetősége (XP): Start menü> Minden Program> Microsoft Office> Microsoft Office eszközök> Microsoft Office Picture Manager.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!