Hogy kell Suse Lnux-nál beállítani az hálózatot?
Kábeles netem van, ami windowsnál simán müködött végpont jelszó stb.
Egy olyan embernek próbáljátok elmagyarázni, aki soha nem látott még linux-ot! :)
Bár én nem susét használok de megpróbálom! Ne ijedj meg a Linuxtól! Egyszerűbb mint a Windows csak ismeretlen számodra!
Szóval keress egy vezérlőközpontot/rendszerbeállításokat, ott hálózati kapcsolatok.
A megnyíló ablakon belül keresd ki a DSL-t (ha jól értettem modemen keresztül csatlakozol)
A DSL fülön hozzáadás gomb, aztán itt írd be ugyan azt a felhasználó nevet amit Windowson használsz a netre kapcsolódáshoz, természetesen a jelszót is és ha akarod pipáld be az automatikus csatlakozást:)
Azthiszem ennyivel el is van intézve, ha a végén a módosítások életbe lépéséhez rendszergazdai (root) jelszót kér írd be, azt már csak tudod:)
Jaa egyébként ha kezdő vagy én nem ajánlom a Susét. Inkább valami elterjedtebbet:) Majdnem azt mondtam, hogy jobbat, de ezt nem az én tisztem eldönteni, mindennek megvan a maga szépsége:)
Inkább Ubuntu-t vagy Mint-et próbáld:)
Köszi szépen! Megtaláltam amit írtál, be is állítottam, viszont mikor rányomtam, hogy kapcsolódjon nem történt semmi, sőt eltűnt a tálcáról a hálózati ikon! :)
Egyébként nem közvetlenül modemen keresztül kapcsolódok, legalábbis nem a lakásba van, a szolgáltató csak behúzott egy kábelt és kész, gondolom a társasháznak van egy közös modeme vagy ilyesmi....
A lényeg, hogy még mindig nincs net! :( Ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!