Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Az emberek miért nem a képerny...

Az emberek miért nem a képernyö jobb felsö sarkába teszik le a winampot?

Figyelt kérdés
hanem ugy a képernyön valahova, ahova esett.
2011. aug. 2. 15:08
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Gépen zenét csinálni mindenki tud 1-2 nap után, az nem művészet. Ha hangszeren akarsz játszani, ahhoz évekig kell gyakorolnod, de megéri.

Egyébként sejtem, mi a multiband limiter, de csak mert a keverés része is érdekel. Ezt egy zenésznek nem kell tudni, viszont helyette mondd meg nekem, milyen hangok vannak az A szeptim akkordban!

2011. aug. 2. 19:54
 22/35 A kérdező kommentje:
1-2 nap alatt pont annyira lehet megtanulni gitározni, mint bármelyik progamot használni.De ilyen nagy dolgokat akkor se mondj már, hogy téged csak a keverés része érdekel, aztán az eq-nál meg vége a tudásodnak.Biztos az, hogy tudsz te olyan hangzást keverni, ami "üt"? Mert ugye olyat csinálni tudni soksok év tapasztalat eredménye, és drága eszközök kérdése. Egy párezer forintos hangfallal nem fogsz olyan zenét keverni, ami ugy szol, hogy leesünk a székröl. Ha meg nincs aki olyan hangzást csináljon, hogy üssön, akkor lehet akármilyen komponista, halk prüttyögés nem imponál senkinek ma már, de már régen sem volt ez igy. Meg kéne érteni, hogy hangokat felhasználni önkifejezödésnek és mindezt jol csinálni az zene! Az skatulya felfogást, meg az europában elterjed diszciplináris felfogást el kell felejteni. Keleten pl érdekelt bárkit is szerinted, hogy mi a zene hangneme? Vagy ez a matematikai megközelités a hangnemeket tekintve? Mint tudjuk, nem. Ugyhogy ez csak ennyi. Ha én irtam egy dalt, amiben benne van minden bánatom és elkeseredettségem, és ezt évek multán is hátborzongva élem át, mikor hallom a dalom, akkor amit alkottam az művészet, föleg ha másoknak is átmegy ez az érzés.
2011. aug. 2. 20:05
 23/35 anonim ***** válasza:

"Gépen zenét csinálni mindenki tud 1-2 nap után, az nem művészet."

A kérdező stílusával nem tudok azonosulni, de a véleményével valamilyen szinten egyetértek. Az elektronikus zenét még ha nem is kell / muszáj hangszeren eljátszani, akkor is ugyanúgy meg kell írni, meg kell komponálni, mint a "klasszikusat" és a megírásánál ugyanúgy alkalmazni kell a zeneelméleti alapokat.

Ennyi erővel azt is mondhattad volna, hogy 1-2 nap után bárki tud kottát írni és a kotta írás/zeneszerzés nem művészet.

2011. aug. 2. 20:08
 24/35 A kérdező kommentje:
ja hát én is kb ezt probáltam leiirni, de a vaskalaposságot nagyon nehéz áttörni.Különben néha azt hiszem, hogy az ilyen emberek olyanok, hogy a képességeiket teljesen felemésztette, hogy a klasszikus zenében elmerüljenek, ugyhogy azon tul már csak azért sem akarnak látni, mert elfogyott az agyi kapacitásuk annak megértésére.
2011. aug. 2. 20:11
 25/35 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, h a keveréshez nem kell tehetség, ahhoz is kell nyalván. Azt se, h profi vagyok benne, csak h érdekel. Bár azért az eq-nál tovább eljutottam, azt nem nevezném keverésnek, amikor vki azt csinálja. Viszont a zenész nem a DJ, nem is a hangmérnök, az meg végképp nem, aki géppel zenéket tud csinálni. Az a zenész, aki hangszeren tud játszani, énekelni tud, számokat tud írni HANGOKBÓL összerakva.
2011. aug. 2. 20:15
 26/35 A kérdező kommentje:
és a hang mi? alaphang+felharmonikus? amig nem tudtak rézböl hangszereket csinálni, addig a rézfuvosok nem lehettek volna hangszerek? most meg hogy vannak szintetizátorok? elektromos zongora? az szerinted kuka? ovodások is össze tudnának rakni egyet? irj felháborodott levelet hans zimmernek, hogy megbecstelenitette a szakmát azzal, hogy számitogépet használ, meg istenbocsá szintetizátorokat. ja és vangelist is lebashatnád.
2011. aug. 2. 20:20
 27/35 anonim ***** válasza:
A szintetizátor hangszer, azon játszani is művészet. Összerakni nem az, az munka. Vangelis nem hiszem h számítógépen csinálná a zenéit, legalábbis az elején biztosan nem, mivel a 70-es években kezdte a szakmát. Hans Zimmer nem tom mivel dolgozik, de még ha gépen is, akkor is hangról hangra komponálja meg a zenéit, nem mintákból rakja össze.
2011. aug. 2. 20:25
 28/35 A kérdező kommentje:

mert szerinted én csak legózom? minden hangszint én tekerek ki szintetizátorból, még ha szoftver is. ezek a rendszerek pl jok arra is, hogy a sok digitális meg analóg zenei kütyüt (dobgép, szinti, effektgép) együtt kezelje és ilyen 5ms válaszidővel szinkronizálja és irdatlan minőségben visszajátssza, meg rögzitse több sávon? ez elég nagy mérnöki feladat megcsinálni egy ilyen rendszert, de egy hangszeres zenészt mégis mit érdekel, csak tudjon koncertezni 5000ember elött. ja, hogy ez hangszorok nélkül nem menne? szal én személy szerint minden hangot magam csinálok meg, csinálok hangszineket, millio kis hangból alakitok ki összetett hangokat, azokra irok kottákat. ez most a héten a legnagyobb sztereotipia volt, hogy pc még csak ott tart, hogy legózni lehet vele hangokat (avagy sampling? lehet ismered a jelenséget)

nem is vagyok dj. nem is olyan dalokat irok. számitogépek elsösorban nem arra valok, amire a mindennapi felhasználók használják. azt szémélyi számitogépnek hivják. a számitogép arra valo, hogy fussanak rajta számitások napokig, hogy jobb legyen az életünk.

2011. aug. 2. 20:31
 29/35 anonim ***** válasza:

Egy kis kísérlet:

Ez egy viszonylag kis helyet foglaló zenekreátor program, amiket én ismerek azok közül az egyik legjobb és talán a legfelhasználóbarátabb.

Hogy igazold az állításod és ha engedi a szabadidőd, próbálj meg vele 2 nap (inkább legyen 1 hét) alatt összehozni vele egy hallgatható zenét, digitális zajt, statikus zörejt, mosogépzakatolást etc(amelyik elnevezés jobban tetszik) és mutasd meg nekünk.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. aug. 2. 20:32
 30/35 anonim ***** válasza:
*próbálj meg vele 2 nap (inkább legyen 1 hét) alatt összehozni egy hallgatható zenét
2011. aug. 2. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!