Particionáláskor elvesznek az adataim? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Mielőtt valaki kérdezné, csináltam már particionálást, de csak újratelepítésnél (tehát formáztam is és nem volt mi elvesszen) vagy egy teljesen üres HDD-n. :)
Van egy 500-as merevlemezem 1 db partícióval és ~100 GB van használatban. 200-300-as elosztásban gondolkodom. Kérdés, hogy az a 100 giga elveszik/sérül, ha a partíciót lekicsinyítem?
2011. júl. 31. 16:06
1/5 anonim válasza:
Ha simán, windowsból csinálod, akkor igen (linux már képes alapból adatvesztés nélküli particionálásra). Vannak célprogramok, pl partition magic, amivel lehet úgy particionálni, hogy nem vesznek el az adatok windows alatt sem.
2/5 anonim válasza:
Ha simán újraparticionálod, természetesen elveszik, bár nem visszahozhatatlanul. Léteznek partíció kezelő programok, pl a partition magic, illetve a hiren's boot cd-n is találsz egy csomót, amivel meg tudod osztani, de főleg egy töredezettebb fájlrendszernél, illetve lassabb hdd-nél akár egy napig is eltarthat, mire ennyi adat átmozgatásával végez. Egyszerűbb, ha átmásolod az adatokat egy másik winyóra, (esetleg előtte kicsit selejtezel is) és újraparticionálod majd újratelepíted az egészet, legalább lesz egy friss oprendszered meg egy töredezettségmentes lemezed. Plusz az első megoldásnál a meghajtó betűjelek is összekeveredhetnek, nem vészes, de lehet, hogy a d: lesz az optikai meghajtó és az e: a winyó kiterjesztett része.
3/5 A kérdező kommentje:
Eddig is mindig a Parted Magic-et használtam. :)
Köszi!
2011. júl. 31. 16:18
4/5 anonim válasza:
lol
Én mindig esus partition manager el csináltam, és ha az 500 gb os winyóm on volt kb. 350 gb adat, és létrehoztam egy 100 gb particiót nekem nem volt adadvesztés
5/5 BorcsokJ válasza:
És ez mennyi idő?.:) Én is az Easeus-al csonálom.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!