Feltelepítettem az Ubuntu 11. 04-et. Frissítéseket telepített, újraindítottam és nincs képem. Out of range-t ír a monitor, típusa LG Flatron W1934S. Mi lehet a baj és mi lehet a megoldás? (Egyszer már újratelepítem az Ubuntut ez miatt ma este.
Ezen a frekin jeleníti meg az "Out of range" hibaüzenetet. De milyen frekvencián próbálta hajtani, ami nem sikerült?
Én azért megnézném mi van megadva az xorg.conf fájlban.
Esetleg itt olvasgass:
Akkor
A terminált eléred a Ctrl+Alt+F1 kombinációval. Viszont ha az sem megy, akkor megint más megoldás kell...
A GRUB menüje megy? Abban is van recovery mód, amiben pedig van az X szerver újrakonfigurálása opció.
Ha pedig a GRUB menü sem jön be, akkor kb. 5 másodpercel miután eltűnt a kép nyomd meg a le nyilat és utána az entert. Vagy pedig azt hiszem Ctrl+Alt+ + vagy Ctrl+Alt+ - vagy pedig hasonló kombináció is állítja a felbontást, de ezt nem próbáltam ki, csak hallottam valahol.
Ha pedig nem sikerül, akkor olvasd át ezt:
Ha a GRUB menüje bejön, akkor használd a módosítás opciót, és csak írd a kernel sor mellé a megfelelő dolgot. Viszont ha nem jön be, akkor egy Live CDről át kell írnod a menüt...
Ez után a terminálnak működnie kell, és utána megnézheted a legelső linket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!