Ha GIMPel csinálok psd-ből png-t, akkor? (többi lent)
Tumbanu
photoshopban dolgozol a képekkel?
A psd a PS formátuma, ha GIMP-el szerkesztesz, és szeretnéd még később szerkeszteni, akkor inkább xcf-be ments (bár kezeli a psd-t is)
Amúgy annyi a különbség, ha a psd, xcf és a "képformátumok" közt, hogy a psd vagy xcf megőrzi a rétegeket, szerkesztéseket... Míg mondjuk a png már csak a kész képet őrzi meg, a rétegeket összelapítja 1-é...
Ha a kép is kell, de még később szerkeszteni is akarod, akkor mentsd le xcf-be és png-be is.
15:00 -ás.
A png is megőrzi a rétegeket. pl. ha PS-be szerkesztesz egy képet, majd rétegesen mented le png-be, utána visszacuppantod egy Fireworksbe pl, ugyanúgy ott vannak a rétegek, és lehet dolgozni velük.
A png nem támogatja a rétegeket.
A PS-ban ha lemented "rétegesen", akkor egy saját png formátumban menti le (nem tudom pontosan mit jelent, nem használtam sem PS-ot, sem Fireworks-öt, csak csináltam rá egy Google keresést, a GIMP esetén is ha lemented, exportálnod kell egy rétegbe)
igen, feltehetően csak az adobe programok látják a rétegeket a png-ben.
bár mostanában pl a corel painterrel is jó a kompatibilitása az adobenak.
Mutatok egy alapot, hogy érthetőbb legyen a dolog. :)
Ez ugye egy kép, háttér nélkül.
Ezt egy psd fájlból szedtem ki gimpel.
Gimpel ezt átkonvertáltam png fájlnak.
Mivel az... Szóval jó formátum, ebbe ne menjunk bele. A szerkesztők értik. :D
És ugyebár itt, ezen a képen nincsenek rétegek.
"Szakmai nyelven" psd-ből csináltam render képet.
Na most az a kérdésem, hogy így rontok a kép minőségén, hogy psd-ből png-t (render képet) csinálok? :)
Rétegek nélkül. Réteg csak egy van. =D
Én is így tudom, csak ha más is így tudja akkor jobb. :D
Köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!