Ulead 9 programmal szerkesztett videót, milyen formátumba konvertáljak Format Factory programmal hogy lejátsza az asztali dvd, jó legyen a minőség, és hogy 16:9-es maradjon?
Családi videót szerkesztettem az Ulead 9 programmal, de most elakadtam. A valóságban az összes felvett anyag, 3.5 gb volt, és mp4 formátumban lett felvéve kamerával. Ezt nem látta a szerkesztő program, így konvertáltam mpeg formátumba, de így meg 8.5 gb lett a végeredmény. Talán túl nagy volt a bitráta? Most az elkészült videó is 8.5 gb, ami csupán két óra. Format Factory progival szeretném konvertálni, de nem tudom hogy állítsam be, hogy jó maradjon a minősége, lejátsza az asztali dvd, és hogy 16:9 -es képarány maradjon.
Megpróbáltam visszaalakítani mp4-be. Jó lett a minőség, 3.5 gb lett, és 16:9. Csinálta vagy 5 órán keresztül, és adat dvd-re írva, nem játsza le a dvd lejátszó, csak a számítógép.
Egy kissebb videót megpróbáltam próbaképpen mpeg dvd large beállítás szerint konvertálni, de hiába állítottam be 16:9-es képarányt, 4:3 maradt.
Nagyon hálás lennék ha valaki segítene eligazodni a bitráták, és a konvertálások útvesztőjében.
Az Ulead képes eleve olyan formátumot előállítani,ami szükséges,felesleges az utólagos konvertálás.
Szerintem készíts dvd videó lemezt,azt minden lejátszó vinni fogja.
Legelőbb állítsd be a 16:9 arányt.Nincs most fent a program,de még a legelején valahol be lehet.
A Share menünél pedig ne videó készítést válassz,hanem dvd lemezt.Legyen PAL.A méretet nem tudja automatikusan a lemezhez igazítani,úgy kell beállítani,hogy a végeredmény ne legyen nagyobb 4,2 GB-nál.Átkonvertálja a videót és meg is írja a lemezt.
Érdemes lenne egy 5 perces részlettel kipróbálni a folyamatot,nem biztos hogy elsőre minden stimmel.
Köszönöm!
Legközelebb így fogom szerkeszteni. De most hogy már elkészült a videó, szerinted a Format Factory programmal lehet rajta igazítani? Csak mert az ulead olyan lassan ment-konvertál, hogy az kb 8 óráig is eltarthat egy 2 órás videónál. Már sikerült levinnem 4gb alá, de nem 16:9-es a képarány annak ellenére sem, hogy a Format F progival úgy állítottam be.
Mi lehet a hiba?
Ha a lejátszód "divxes",akkor konvertáld aviba.
Kimenet beállításai:
Videó kódoló:mpeg4(xvid)
A videó felbontása ne legyen nagyobb,mint egy dvd videóé/720x576/,mert akkor azért nem fogja lejátszani.A szerkesztett videó/8,5 GB-os/ mekkora felbontású?
közben kipróbáltam ahogy mondtad.
Ulead 9. Behúztam egy rövidebb videót. DVD pal. Aztán beállítottam hogy 16:9. A felbontást levettem 3000kbps-re, gondoltam ha ez a videó így kissebb lesz, akkor talán a nagy 8.5 gb-os film is le fog csökkenni.
Eredmény. nem lett kissebb. kb 400mb volt, és annyi is maradt. Lett egy kis menüje, és 16:9-es tűéles lett a kép, de a kameramozgásra érzékeny. Olyankor szinte kockázva mutatja a mozgást.
A szerkesztett videó, még a szerkesztés előtt azért lett konvertálva, mert az ulead nem látja az mp4 filet.
valszeg akkor nem figyeltem a felbontásra, és emiatt lett ilyen nagy a kész videó is. Ha jól értelmezem, a felbontás most 8817kbps. Ezt tegnap éjjel vissza akartam alakítani mp4-be. Sikerült is. Így végre 3.5 gb lett a kész videó. 16:9 a képarány, csak a lejátszó nem tudja lejátszani.
most ott tartok, hogy már attól boldog lennék, ha valaki eligazítana, hogy ebből a 3.5 gb-os mp4 videofilmből, Format Factory progival, hogy alakíthatom át a videót, hogy maradjon a príma minősége, a 16:9-es képaránya, és hogy a dvd lejátszó is szeresse.
Közben most próbálkozom ahogy írtad Avi-ba menteni.
Ez is egy rövidebb video, ami eredetileg Mpeg-ben volt.
Ugyanúgy beállítottam, hogy 16:9 legyen.
Ami érdekesség, hogy ez egy 5 perces videó, de már több mint 10 perce konvertálja, és most tart 30 %-nál.
Én csinálok valamit rosszul, vagy ez egy ilyen műfaj? :)
Elkészült a nagy semmi.
430 mb lett, ami több mint amikor mpeg volt.
Hiába állítottam be a 16:9-es képarányt, teleképernyős lett. 4:3-as.
Lassan feladom.
Nagyon komplikált kérdés lehet hogy sehol nem láttam még hasonlót, és ide sem érkezik érdemi válasz.
"ide sem érkezik érdemi válasz."
............hm.
"hm"
Igazából ugyanott tartok mint néhány órával ezelőtt, pedig mindent úgy kipróbáltam, ahogy az meg lett válaszolva.
Az összes válaszolt lehetőséget kipróbáltam, de nem az volt a megoldás.
Így sajnos tényleg nem érkezett még olyan válasz, ami előre vitt volna a megoldás felé. :(
Ez annak a videónak az adata, amit szeretnék asztali dvd lejátszón lejátszani.
Hátha így egyszerűbb. Milyen beállításokat módosítsak a Format Factory programmal, hogy a lejátszó felismerje, és hogy megmaradjon a 16:9 képarány és a minőség???
Senki nem ismeri ezt a konvertáló programot?
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media
Codec ID : isom
File size : 3.41 GiB
Duration : 2h 18mn
Overall bit rate : 3 527 Kbps
Encoded date : UTC 2011-07-14 19:23:25
Tagged date : UTC 2011-07-14 19:23:25
Writing application : Lavf52.36.0
Video
ID : 1
Format : MPEG-4 Visual
Format profile : Simple@L1
Format settings, BVOP : No
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : No warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Codec ID : 20
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 3 394 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.327
Stream size : 3.29 GiB (96%)
Writing library : Lavc52.32.0
Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format version : Version 4
Format profile : LC
Format settings, SBR : No
Codec ID : 40
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 128 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Stream size : 127 MiB (4%)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!