Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi a véleményed az Ubuntu...

Mi a véleményed az Ubuntu operációs rendszerről?

Figyelt kérdés
2011. jún. 26. 00:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Linuxra összesen 4 db vírus van.

Ha egy átlagfelhasználó vagy akkor inkább Windows-t telepíts.

2011. jún. 28. 18:35
 12/17 Mugen ***** válasza:
Tudtommal az ubuntut arra készítették, hogy aki szeretne áttérni a windows-os világból a linux-ok világába annak megkönnyítse ezt. Így aztán ne várjuk el tőle hogy annak akik értenek az ilyen rendszerekhez megfelelő szolgáltatást fog nyújtani. Örüljünk neki, hogy van ilyen és ezzel is bővül a linuxosok tábora :).
2011. jún. 28. 20:29
 13/17 hurikan23 ***** válasza:
87%

"Tudtommal az ubuntut arra készítették, hogy aki szeretne áttérni a windows-os világból a linux-ok világába annak megkönnyítse ezt. "

Így volt néhány éve, de ma már inkább megnehezíti...

2011. jún. 29. 00:14
 14/17 A kérdező kommentje:

Én nem értek egyet azzal, hogy megnehezítené! Szerintem igenis felhasználóbarát, bár vannak kritikus pontok ahol sajnos nem remekel még annyira, illetve az új Unity launcher nem mindig a legpraktikusabb. De összességében szerintem fejlődött. Most én is a Unity-t használom, és teljesen meg lehet szokni, még 1-2 év és teljesen kiforrott technológia lesz.

A másik pedig az alkalmazásbolt: már most is van benne fizetős App Store, ami kb fél év múlva már sokkal könyebben elérhető lesz a fejlesztők számára(ma még csak néhány partner használja). Ha valóban sikerül új felhasználókat szerezniük, akkor szerintem ez az alkalmazásbolt vonzó lehetőség lesz a fejlesztők számára, és így szépen lassan elkészülnek a fontosabb programok linux változatai. Ez minden disztribúciónak jó.

Szerintem jelenleg az lenne a dolga, hogy divattá váljon, mint pl az Android, és akkor semmi akadálya nem lesz ezeknek a dolgoknak. Remélem ebbe az irányba haladunk! A többi disztribúció meg úgyis megmarad azoknak akik nem szeretnék az Ubuntu-t használni.

2011. jún. 29. 07:36
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy Neked nagyon jó az unity, talán az is lesz egyszer nekem is, de szerintem ezt a határidőre történő fejlesztést már nem kéne erőltetni.

Nálam pl. a natty annyit fagyott az unity-vel, amennyit a jaunty óta kiadott összes verzióval együtt sem...

És még ez könnyíti meg a windows-ról való áttérést...

Majd meglátjuk a 12.04-et ami újra lts lesz a lucid után.

2011. júl. 4. 03:49
 16/17 A kérdező kommentje:

Való igaz, hogy sokszor bugos. Sajnos ez főleg az LTS-ekre szokott jellemző lenni. A helyükben én az LTS-eket a rendes kiadási cikluson kívül adnám ki...

Viszont a kezelőfelületben én nem szoktam több bugot tapasztalni, mint mondjuk egy Windows esetében. (Bár kb 1 éve nem volt szerencsém Windowshoz). Inkább az alkalmazások szoktak bugosabbak lenni, például a zenelejátszó és a LibreOffice már volt, hogy fagyott.

2011. júl. 4. 10:44
 17/17 hurikan23 ***** válasza:
100%

Azért nem csak az LTS-re szokott jellemző lenni a sok bug.

Gyakorlatilag minden kiadás tele van velük, tesztelő voltam sokáig a Launchpad-on, rengeteg bugot beküldtem, de minek?

Kiadták pl. a karmic-ot azzal a hibával amit beküldtem 1 hónappal azelőtt, hogy kiadták.

Nem lehetett az adsl kapcsolatot beállítani rajta, ráadásul ha valaki frissített a jaunty-ról annak is előjött (nem működött a netkapcsolat, hiába volt minden beállítva). Legalább 4 bugot küldtem be a natty-hoz a banshee-vel kapcsolatban, javítva még ma sincs egy sem...

Az alkalmazásboltot pedig majd meglátjuk...

Az androidhoz nem nagyon lehet hasonlítani, mert ott a google egy viszonylag stabil API-t csinált, ami eléggé megkönnyíti a fejlesztést. Ez nem mondható el az Ubuntu-ról és a többi disztribúcióról sem.

2011. júl. 5. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!