Mi a véleményed az Ubuntu operációs rendszerről?
Linuxra összesen 4 db vírus van.
Ha egy átlagfelhasználó vagy akkor inkább Windows-t telepíts.
"Tudtommal az ubuntut arra készítették, hogy aki szeretne áttérni a windows-os világból a linux-ok világába annak megkönnyítse ezt. "
Így volt néhány éve, de ma már inkább megnehezíti...
Én nem értek egyet azzal, hogy megnehezítené! Szerintem igenis felhasználóbarát, bár vannak kritikus pontok ahol sajnos nem remekel még annyira, illetve az új Unity launcher nem mindig a legpraktikusabb. De összességében szerintem fejlődött. Most én is a Unity-t használom, és teljesen meg lehet szokni, még 1-2 év és teljesen kiforrott technológia lesz.
A másik pedig az alkalmazásbolt: már most is van benne fizetős App Store, ami kb fél év múlva már sokkal könyebben elérhető lesz a fejlesztők számára(ma még csak néhány partner használja). Ha valóban sikerül új felhasználókat szerezniük, akkor szerintem ez az alkalmazásbolt vonzó lehetőség lesz a fejlesztők számára, és így szépen lassan elkészülnek a fontosabb programok linux változatai. Ez minden disztribúciónak jó.
Szerintem jelenleg az lenne a dolga, hogy divattá váljon, mint pl az Android, és akkor semmi akadálya nem lesz ezeknek a dolgoknak. Remélem ebbe az irányba haladunk! A többi disztribúció meg úgyis megmarad azoknak akik nem szeretnék az Ubuntu-t használni.
Lehet, hogy Neked nagyon jó az unity, talán az is lesz egyszer nekem is, de szerintem ezt a határidőre történő fejlesztést már nem kéne erőltetni.
Nálam pl. a natty annyit fagyott az unity-vel, amennyit a jaunty óta kiadott összes verzióval együtt sem...
És még ez könnyíti meg a windows-ról való áttérést...
Majd meglátjuk a 12.04-et ami újra lts lesz a lucid után.
Való igaz, hogy sokszor bugos. Sajnos ez főleg az LTS-ekre szokott jellemző lenni. A helyükben én az LTS-eket a rendes kiadási cikluson kívül adnám ki...
Viszont a kezelőfelületben én nem szoktam több bugot tapasztalni, mint mondjuk egy Windows esetében. (Bár kb 1 éve nem volt szerencsém Windowshoz). Inkább az alkalmazások szoktak bugosabbak lenni, például a zenelejátszó és a LibreOffice már volt, hogy fagyott.
Azért nem csak az LTS-re szokott jellemző lenni a sok bug.
Gyakorlatilag minden kiadás tele van velük, tesztelő voltam sokáig a Launchpad-on, rengeteg bugot beküldtem, de minek?
Kiadták pl. a karmic-ot azzal a hibával amit beküldtem 1 hónappal azelőtt, hogy kiadták.
Nem lehetett az adsl kapcsolatot beállítani rajta, ráadásul ha valaki frissített a jaunty-ról annak is előjött (nem működött a netkapcsolat, hiába volt minden beállítva). Legalább 4 bugot küldtem be a natty-hoz a banshee-vel kapcsolatban, javítva még ma sincs egy sem...
Az alkalmazásboltot pedig majd meglátjuk...
Az androidhoz nem nagyon lehet hasonlítani, mert ott a google egy viszonylag stabil API-t csinált, ami eléggé megkönnyíti a fejlesztést. Ez nem mondható el az Ubuntu-ról és a többi disztribúcióról sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!