Windows indítási probléma! Mitől lehet? Help!
Sziasztok!Segítségre lenne szükségem. amikor hazaértem akkor bekapcsoltam a számítógépet és amikor már elkezdett betöltődni a windows akkor hirtelen feldobott egy kék képernyőt tele angol szöveggel amit nem értek.és ezután ujraindul a gép. próbáltam ujrarakni a windows-t(win7) de a win telepítése közben is ugyanez a kék képernyő megjelenik és nem sikerül a windows telepítése. lefényképezetem ezt a képernyőt remélem valaki meg tudja nekem mondani hogy mi a probléma.a válaszokat nagyon szépen köszönöm.
Ez az úgynevezett kékhalál.
Számtalan oka lehet, ezek közül az újratelepítési-kísérlettel a szoftveres hibalehetőséget kizártad.
Leggyakrabban a memóriahiba okozza ezt (ellenőrizd, hogy a memória jól csatlakozik-e a foglalatba, próbáld kivenni, és visszatenni, illetve ha van lehetőséged, akkor próbáld meg egy másik RAM-al elindítani a géped, esetleg egy memtest-et futtatni). Szintén gyakori a videokártya hiba miatt jelentkező kékhalál, de még számos más lehetőség lehet, de először próbáld ezt a kettőt megerősíteni/kizárni.
Ez egy tipikus ramhiba linuxal futtas memória tesztet.
Kiíród a linux-ot pendre-ra vagy dvd-re. beállítod hogy a dvd-ről vagy pendrive-ról bootoljon beindul és futtatod a memória tesztet. majd ott kiírja hogy mi a gond de nagy valószínűséggel ram csere lesz a vége szerintem.
nvlddmkm.sys- az nVidia kártyád b@szakodik.
A 3.-nak lesz igaza sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!