Szerintetek mennyi az optimális rendszerbetöltési idő xp-professional esetében és hogyan lehet javítani rajta?
Optimálisan 30-40mp, de ha sok alkalmazás indul illetve lassú a vinyó vagy nagyon töredezettek a fileok azok is lassítanak a betöltésen. Elképzelhető, hogy valamire vár a rendszer. Nálam volt olyan is, hogy géptakarítás után jött egy komoly lassulás...láttam is, hogy fél percig nem is tölt a vinyó, vár valamire. Utána átdugdostam az usb portban lévő csatlakozókat (hátha megkevertem valamit) és újra begyorsult (szerintem a nyomtató lehetett, nem ugyanoda dugtam vissza...de ki tudja).
Érdemes lehet ezzel próbálkozni még (boot elemző/javító alkalmazás):
Keress rá a Chip magazin valamelyik tavalyi számában volt egy kiegészítő CD, amivel 8sec-et ígértek. Mi itt az informatikán kipróbáltuk, nekünk 20sec lett, pedig elég komoly gépeink vannak, ráadásul csupasz XP volt fenn... szerintem ez alá nem fog menni.
Sok sikert! :)
Az is számít, hogy mennyi RAM van a gépben és milyen gyors vinyó, illetve hogy ezek megfelelően vannak-e beállítva.
Én vinyóproblémára gyanakodnék, nézd meg, hogy UDMA módban megy-e.
Nekem meg volt 2-3 perc is, újratelepítés letornázta.
Az autorun listát kell kitisztítani, onnantól meg az újratelepítés hoz látható eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!