Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudnám a lehető legjobb...

Hogyan tudnám a lehető legjobban csökkenteni a gép terhelését, miközben filmet töltök le?

Figyelt kérdés

Valami olyan módszer kéne amivel a gépemet a legjobban a videóletöltésre tudnám irányítani, de ehhez nem akarok hatalmas átalakításokat a gépen, csak olyan, hogy amikor épp letölteni akarok akkor 1-2 perc alatt megcsinálom, és csak a legfontosabbakra és a letöltésre figyel a gép.

Ez azért kell mert gyakran lefagy a gépem és valami módszer azét kéne, hogy ne keljen mindig újra indítani a letöltést.

2011. ápr. 15. 21:34
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
hardverekkel annyit csináltam, hogy a proci lábait lepucoltam, de ezt is csak azért mert a hűtőbordát akartam letakarítani, mert először arra gyanakodtam, hogy talán nem hűt rendesen. Utána tény és való gyorsabb lett, de ugyan úgy talán kevesebbe, de fagyott. Aztán utána néztem, hogy a hardverek komálják-e egymást, de nem találtam olyat ami nem lett volna illő a másikhoz.
2011. ápr. 19. 22:39
 12/18 anonim ***** válasza:
Te ugye most csak szívatsz engem? :)
2011. ápr. 20. 00:10
 13/18 anonim ***** válasza:

Ha esetleg nem szívatsz, hanem tényleg ennyire okos vagy hozzá... A proci lábaihoz NEM NYÚLUNK! Nem tisztogatjuk, nem basztatjuk, de igazából hacsak nincs procicsere, akkor ki sem vesszük az alaplap foglalatából.

Ha egyszer már betettük a foglalatba, és akkor működött, akkor utána nem tud ott bemocskolódni, tehát tök felesleges kivenni onnan. Nemtudom milyen procid van, de hacsak nem valami őslelet, akkor a lábak nagyon vékonyak, és nagyon közel helyezkednek el egymáshoz. (már amelyiknek vannak még lábai egyáltalán, és nem talpas. Talpasnál az alaplap foglalatában található lábakkal kell óvatosan bánni)

A legkisebb mechanikai behatás is végzetes lehet a számára. (zárlat, meghajolt lábak, letört lábak..) Plusz egy olyan elektrosztatikus áramlöket is kinyírhatja, vagy degradálhatja a processzort, amit Te észre sem veszel.

Arról nem is beszélve, hogy ha rosszabb fajta por, vagy egyéb szennyeződés kerül az alaplap foglalatába (pl kiszáradt cpu paszta maradvány) amíg te a proci lábait basztatod, az is kinyírhat mindent.

Tehát egy nem ezzel foglalkozó számára a processzor lábai tiltott terület. (szóval hacsak szabadidődben, vagy munkádban nem azzal foglalkozol hogy elhajolt, és letört processzor/mikrochip lábakat forrasztgatsz vissza, akkor a lábait hagyd békén)

Hűtőborda lepucolása rendben van. Remélem miután visszaraktad a procit, rendesen újrapásztáztad, és úgy tetted rá a már kitisztított hűtőbordát... De amúgy a túlmelegedést szoftveresen is tudtad volna ellenőrizni. Szóval a nem megfelelő hűtés szétszedés nélkül is kizárható lett volna.

Az meg abszolút nonszensz, hogy ezek után gyorsabb lett volna bármi is. A gyorsaságnak semmi köze ezekhez amit műveltél. Ha ilyeneket vagy képes kitalálni, akkor fogalmam sincs, hogy hogyan állíthatod magadról azt, hogy az átlagnál jobban értesz a hardverekhez. Nekem nagyon nem úgy tűnik.

Következő. Mi az, hogy megnézted, "hogy a hardverek komálják e egymást"? Mit kell ezen megnézni? Nem értem.

Leírtam már, hogy mit kell csinálnod, de nem hallgatsz rám. Most, hogy már így szuperül megerőszakoltad a gépedet, tényleg vidd szervizbe.

A végén még ki fogod nyírni...

2011. ápr. 20. 00:42
 14/18 A kérdező kommentje:

Hallod vicces volt amit írtál, válaszolj a többi kérdéseimre is, mert szeretek nevetni, Azt írtam, hogy jobban értek hozzá, nem azt hogy zseni is vagyok, vagy szerelő vagyok. Amúgy a proci lábai közt volt valami gané.

Viszont a hűtőt azért pucoltam le, mert szoftverrel néztem, hogy meleg-e. Nem mellesleg a haverom gépe is gyorsabb lett amikor levette a gép oldalát és asztali ventilátorral kezdte hűteni a gépét, aztán szólt neki a muter hogy rakja össze a gépét, mert "veszélyes" tehát ugrott a jó hűtés, és rohamosan , 10 perc alatt simán belassult a gép. Azt hogy komálják-e egymást, azt ara értettem, hogy nincs-e semmi olyan dolog amit nem tud kezelni megfelelő szoftver nélkül, vagy ilyenek.

2011. ápr. 20. 16:18
 15/18 anonim ***** válasza:
?
2011. ápr. 20. 17:03
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nézd. Egész végig segíteni akartam. Szerinted poénból írogatok oldalakat? Segítségemet nem fogadod el, viszont hülyeségeket csinálsz, és hülyeségeket beszélsz. Aztán amikor helyesbítelek, továbbra is bizonygatva mondod a magadét, mintha azok tények lennének. Közben meg csak baromságok.

Ebből én nem kérek, szóval befejeztem. A szabadidőm többet ér mint okosgyerekeknek elmagyarázni azt, hogy a hűtés önmagában miért nem gyorsít semmin. Még akkor se ha -20fokra hűtöd.

2011. ápr. 20. 19:02
 17/18 A kérdező kommentje:
Figyelj én sem vagyok annyira hülye, mint amennyire annak nézel, de ha egyszer tényleg gyorsabb lett akkor mit csináljak hogy végre elhidd? Mivel kértem a segítséget, elfogadom, de ha nem segítesz akkor sem fog a szívem fájni.
2011. ápr. 21. 10:24
 18/18 A kérdező kommentje:

Mivel nem szeretném hogy csak az én szövegelésemet figyelgesd, mert gondolom az írásaimtól már a hajadat téped otthon, akkor legyél szíves egy 5-10 percet ennek a szövegnek az elolvasására fordítani:

[link]

Ez részletesen ecseteli, felvázolja, hogy milyen szar a gép ha nem megfelelő a processzorhűtés. Nem várom el, hogy nekem higgy, de azt már remélem hogy ennek hiszel.

2011. ápr. 21. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!