Hogyan tudnám a lehető legjobban csökkenteni a gép terhelését, miközben filmet töltök le?
Valami olyan módszer kéne amivel a gépemet a legjobban a videóletöltésre tudnám irányítani, de ehhez nem akarok hatalmas átalakításokat a gépen, csak olyan, hogy amikor épp letölteni akarok akkor 1-2 perc alatt megcsinálom, és csak a legfontosabbakra és a letöltésre figyel a gép.
Ez azért kell mert gyakran lefagy a gépem és valami módszer azét kéne, hogy ne keljen mindig újra indítani a letöltést.
Ha esetleg nem szívatsz, hanem tényleg ennyire okos vagy hozzá... A proci lábaihoz NEM NYÚLUNK! Nem tisztogatjuk, nem basztatjuk, de igazából hacsak nincs procicsere, akkor ki sem vesszük az alaplap foglalatából.
Ha egyszer már betettük a foglalatba, és akkor működött, akkor utána nem tud ott bemocskolódni, tehát tök felesleges kivenni onnan. Nemtudom milyen procid van, de hacsak nem valami őslelet, akkor a lábak nagyon vékonyak, és nagyon közel helyezkednek el egymáshoz. (már amelyiknek vannak még lábai egyáltalán, és nem talpas. Talpasnál az alaplap foglalatában található lábakkal kell óvatosan bánni)
A legkisebb mechanikai behatás is végzetes lehet a számára. (zárlat, meghajolt lábak, letört lábak..) Plusz egy olyan elektrosztatikus áramlöket is kinyírhatja, vagy degradálhatja a processzort, amit Te észre sem veszel.
Arról nem is beszélve, hogy ha rosszabb fajta por, vagy egyéb szennyeződés kerül az alaplap foglalatába (pl kiszáradt cpu paszta maradvány) amíg te a proci lábait basztatod, az is kinyírhat mindent.
Tehát egy nem ezzel foglalkozó számára a processzor lábai tiltott terület. (szóval hacsak szabadidődben, vagy munkádban nem azzal foglalkozol hogy elhajolt, és letört processzor/mikrochip lábakat forrasztgatsz vissza, akkor a lábait hagyd békén)
Hűtőborda lepucolása rendben van. Remélem miután visszaraktad a procit, rendesen újrapásztáztad, és úgy tetted rá a már kitisztított hűtőbordát... De amúgy a túlmelegedést szoftveresen is tudtad volna ellenőrizni. Szóval a nem megfelelő hűtés szétszedés nélkül is kizárható lett volna.
Az meg abszolút nonszensz, hogy ezek után gyorsabb lett volna bármi is. A gyorsaságnak semmi köze ezekhez amit műveltél. Ha ilyeneket vagy képes kitalálni, akkor fogalmam sincs, hogy hogyan állíthatod magadról azt, hogy az átlagnál jobban értesz a hardverekhez. Nekem nagyon nem úgy tűnik.
Következő. Mi az, hogy megnézted, "hogy a hardverek komálják e egymást"? Mit kell ezen megnézni? Nem értem.
Leírtam már, hogy mit kell csinálnod, de nem hallgatsz rám. Most, hogy már így szuperül megerőszakoltad a gépedet, tényleg vidd szervizbe.
A végén még ki fogod nyírni...
Hallod vicces volt amit írtál, válaszolj a többi kérdéseimre is, mert szeretek nevetni, Azt írtam, hogy jobban értek hozzá, nem azt hogy zseni is vagyok, vagy szerelő vagyok. Amúgy a proci lábai közt volt valami gané.
Viszont a hűtőt azért pucoltam le, mert szoftverrel néztem, hogy meleg-e. Nem mellesleg a haverom gépe is gyorsabb lett amikor levette a gép oldalát és asztali ventilátorral kezdte hűteni a gépét, aztán szólt neki a muter hogy rakja össze a gépét, mert "veszélyes" tehát ugrott a jó hűtés, és rohamosan , 10 perc alatt simán belassult a gép. Azt hogy komálják-e egymást, azt ara értettem, hogy nincs-e semmi olyan dolog amit nem tud kezelni megfelelő szoftver nélkül, vagy ilyenek.
Nézd. Egész végig segíteni akartam. Szerinted poénból írogatok oldalakat? Segítségemet nem fogadod el, viszont hülyeségeket csinálsz, és hülyeségeket beszélsz. Aztán amikor helyesbítelek, továbbra is bizonygatva mondod a magadét, mintha azok tények lennének. Közben meg csak baromságok.
Ebből én nem kérek, szóval befejeztem. A szabadidőm többet ér mint okosgyerekeknek elmagyarázni azt, hogy a hűtés önmagában miért nem gyorsít semmin. Még akkor se ha -20fokra hűtöd.
Mivel nem szeretném hogy csak az én szövegelésemet figyelgesd, mert gondolom az írásaimtól már a hajadat téped otthon, akkor legyél szíves egy 5-10 percet ennek a szövegnek az elolvasására fordítani:
Ez részletesen ecseteli, felvázolja, hogy milyen szar a gép ha nem megfelelő a processzorhűtés. Nem várom el, hogy nekem higgy, de azt már remélem hogy ennek hiszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!