Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudok 16bites felbontás...

Hogyan tudok 16bites felbontásra váltani WIN98-ban?

Figyelt kérdés

Pontosabban leírom :)

Webmesternek tanulok, így megismerkedtem pár érdekességgek. Felraktam egy virtuális gép készító/kezelő/stb programo, rá pedig egy WIN98-t, mert van 1-2 játéktermes játékom, ami annyira retro, hogy az XP se viszi már el :D (nem lehet kompatibilitást se állítani hogy hogyan futtassa).

Na és...ha az xp-n belül tudok 16bit-re váltan, akkor a 98-on belül meg miért nem? :) Ötlet? :)

2011. ápr. 15. 11:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Ennek több oka lehet:

-Milyen virtuális gépet használsz? Én a vmware-t ajánlom, a virtual pc 2007 is elmegy, de a virtualboxot ne hogy feltedd mert az egy jávás szar,nemmegy rajta semmi sem rendesen.

-Attol is függ(het) hogy milyen win98-at töltöttél le, ha lehet a Second Edition-t töltsd le mert az jobb és ujabb, és valamilyen képformátumban ne olyan floppy-st.

Az Xp-d ami a gépen van, a 98 pedig egy programban amit az Xp futtat és a kettőnek semmi kapcsolata nincs egymással, tehát ha például egy vírus bejut a 98-ba az xp-det nem fertőzi meg csak a 98-at.

Egyébként mi a címe a játéknak?

Nekem van egy 95-ös játékom és fut vistan 8-bites módban anélkül hogy az oprendszer átváltana.

2011. ápr. 15. 12:50
 2/3 Pj0tr ***** válasza:

Akkor egy kis segítség a karrieredhez: A 16 bit nem felbontás.

Lehet színmélység, de lehet például az is, hogy a környezet amire írták mekkora regiszterekkel rendelkezett. (Mekkora az alap int típus mérete)

2011. ápr. 15. 13:39
 3/3 A kérdező kommentje:

2 komment: asshole..tipikus infós-fórumos hozzászólás, egyből hibát keresel akérdésemben a váalszod meg érthetetlen.

1: komment. köszi :)

vmware-t hsználok én is. tudom hogy semmi köze a virtuális 98nak a létező xp-hez ebben az esetben, csak elméletileg mindkettőnek kéne mutatnia a 16bit-es választási lehetőséget, nem?

egyébk Se-t szedtem le, gondoltam hogy az jobb.

egyébként virtuafighter2...meg van pár játéktermes játékom...azok a tipikusak :D Xp-n is megy pár, de néha kifagynak, mert értelemszerűen 98ra lettek kitalálva, nem egy okosabb, bonyolultabb rendszerre.

2011. ápr. 15. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!