Hogyan kell a Távoli asztalt beállítani Windows 7 esetén és milyen egyéb beálításokat kell elvégezni, ha router-el netezek, meg ha Mobilnettel netezek?
Addig jutottam, hogy a gép amihez csatlakozni akarok, azon be van állítva, hogy fogadja a távoli kéréseket. A routeren be van állítva a remote management (80-as port, és bármelyik IP címről). Regisztráltam a DynDNS-re is, domain név is. És most nem tudom, nyomom neki h csatlakozás, de nem történik semmi csak kiír egy hibát h most nem tud csatlakozni. Lehet azért mert most ugyanarról az internetről vagyok? Ugyanazon a routeren vagyok csak Wifi-vel, a gép amire csatlakozni akarok, meg Kábellel van. Mit kell még beállítani?
Mit kell még beállítani, ha mobilnetről netezek és úgy akarok csatlakozni az otthoni gépre?
Én tegnap állítottam be TP-LINK TL-WR841N-es routeren:
1) DHCP / Address reservation menü pontban adj meg egy IP címet (pl. 192.168.1.101) és a géped MAC címét, melyet el akarsz érni. Innentől kezdve erre gépre, mindig ezt az IP címet fogja kiosztani a router.
2) Forwarding / Virtual Servers menüpontban:
Service port: 3389
IP address: 192.168.1.101 (a fent megadott IP cím)
Protocol: ALL
Status: enabled
Ha több gépet is elérhetővé akarsz tenni az otthoni hálózatról, akkor az adott gépek MAC címre foglalja le különböző IP címeket és ebben a menüpontban add meg ezeket is a 3390,3391,3392 stb. portokhoz.
3) Dynamic DNS menüpontban add meg a Dyndns.org -os accountod adatait és egyből fel is tudsz itt csatlakozni. Ha minden OK, akkor kiírja, hogy connection status: succeed!
A routeren ennyit kell beállítani. A gépen még engedélyezni kell a távoli hozzáférést: Vezérlőpult/Rendszer/Távoli beállítások
Itt középső lehetőséget kell választani (Távoli asztal bármely...)
Ha mindent jól csináltál, akkor a dyndns domainnel fel tudsz csatlakozni a gépre (pl: xxx.homeip.net:3389)
Még annyit, hogy jelszónak be kell állítva lennie a gépen.
A Dyndns.com oldalon ezeket lehet kiválasztani:
Host with IP address
WebHop Redirect (URL forwarding service)
Offline Hostname
LAN-on kívülről akarom majd elérni.
Host with IP address kell.
Ahová be kell írni az IP címet, alatta kék színnel ott van a jelenlegi címed (Your current location...), azt kell fentre beírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!