Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan kell a Távoli asztalt...

Hogyan kell a Távoli asztalt beállítani Windows 7 esetén és milyen egyéb beálításokat kell elvégezni, ha router-el netezek, meg ha Mobilnettel netezek?

Figyelt kérdés

Addig jutottam, hogy a gép amihez csatlakozni akarok, azon be van állítva, hogy fogadja a távoli kéréseket. A routeren be van állítva a remote management (80-as port, és bármelyik IP címről). Regisztráltam a DynDNS-re is, domain név is. És most nem tudom, nyomom neki h csatlakozás, de nem történik semmi csak kiír egy hibát h most nem tud csatlakozni. Lehet azért mert most ugyanarról az internetről vagyok? Ugyanazon a routeren vagyok csak Wifi-vel, a gép amire csatlakozni akarok, meg Kábellel van. Mit kell még beállítani?

Mit kell még beállítani, ha mobilnetről netezek és úgy akarok csatlakozni az otthoni gépre?

2011. ápr. 6. 21:52
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Windows 7, Windows 7-el akar kommunikálni, ne gyertek XP-vel, mert nem ér semmit.... Valaki leírhatná egyben, részletesen, hogy akkor mit kéne csinálni.
2011. ápr. 7. 09:59
 12/21 anonim ***** válasza:

Én tegnap állítottam be TP-LINK TL-WR841N-es routeren:

1) DHCP / Address reservation menü pontban adj meg egy IP címet (pl. 192.168.1.101) és a géped MAC címét, melyet el akarsz érni. Innentől kezdve erre gépre, mindig ezt az IP címet fogja kiosztani a router.

2) Forwarding / Virtual Servers menüpontban:

Service port: 3389

IP address: 192.168.1.101 (a fent megadott IP cím)

Protocol: ALL

Status: enabled

Ha több gépet is elérhetővé akarsz tenni az otthoni hálózatról, akkor az adott gépek MAC címre foglalja le különböző IP címeket és ebben a menüpontban add meg ezeket is a 3390,3391,3392 stb. portokhoz.

3) Dynamic DNS menüpontban add meg a Dyndns.org -os accountod adatait és egyből fel is tudsz itt csatlakozni. Ha minden OK, akkor kiírja, hogy connection status: succeed!

A routeren ennyit kell beállítani. A gépen még engedélyezni kell a távoli hozzáférést: Vezérlőpult/Rendszer/Távoli beállítások

Itt középső lehetőséget kell választani (Távoli asztal bármely...)

Ha mindent jól csináltál, akkor a dyndns domainnel fel tudsz csatlakozni a gépre (pl: xxx.homeip.net:3389)

Még annyit, hogy jelszónak be kell állítva lennie a gépen.

2011. ápr. 10. 20:28
 13/21 A kérdező kommentje:
És a Dyndns regisztráció után amikor csinálom a host-t kér egy IP címet, ekkor mit kell megadni? Ugyanazt az IP-t amit példának mondtál? vagy az internetes IP címet?
2011. ápr. 11. 10:50
 14/21 anonim ***** válasza:
Attól függ, melyik gépről akarod eléni. Ha a LAN-on belül van akkor az inside local, ha a LAN-on kívül az inside global címet.
2011. ápr. 11. 14:58
 15/21 A kérdező kommentje:

A Dyndns.com oldalon ezeket lehet kiválasztani:

Host with IP address

WebHop Redirect (URL forwarding service)

Offline Hostname

LAN-on kívülről akarom majd elérni.

2011. ápr. 11. 17:18
 16/21 anonim ***** válasza:

Host with IP address kell.

Ahová be kell írni az IP címet, alatta kék színnel ott van a jelenlegi címed (Your current location...), azt kell fentre beírni.

2011. ápr. 11. 19:55
 17/21 A kérdező kommentje:
ÉS akkor a Routeren a Remote Managment-et nem is kell használni??
2011. ápr. 14. 19:22
 18/21 anonim ***** válasza:
nem
2011. ápr. 14. 20:06
 19/21 A kérdező kommentje:
Most nekilátok, megpróbálom megcsinálni. Köszönöm a válaszokat!
2011. ápr. 15. 10:28
 20/21 A kérdező kommentje:
Sikerült, nagyon szépen köszönöm!!
2011. ápr. 15. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!