Hogyan kell a Távoli asztalt beállítani Windows 7 esetén és milyen egyéb beálításokat kell elvégezni, ha router-el netezek, meg ha Mobilnettel netezek?
Addig jutottam, hogy a gép amihez csatlakozni akarok, azon be van állítva, hogy fogadja a távoli kéréseket. A routeren be van állítva a remote management (80-as port, és bármelyik IP címről). Regisztráltam a DynDNS-re is, domain név is. És most nem tudom, nyomom neki h csatlakozás, de nem történik semmi csak kiír egy hibát h most nem tud csatlakozni. Lehet azért mert most ugyanarról az internetről vagyok? Ugyanazon a routeren vagyok csak Wifi-vel, a gép amire csatlakozni akarok, meg Kábellel van. Mit kell még beállítani?
Mit kell még beállítani, ha mobilnetről netezek és úgy akarok csatlakozni az otthoni gépre?
A gépek IP címéhez hozzá kell rendelni egy portot, és azt kell megadni csatlakozáskor. pl: xxx.homeip.net:25435
Ha jól emlékszem az én routeremben Virtual Server menüpont alatt volt ez a lehetőség.
Ugyan 80-asra is be lehet állítani a távoli asztalt, de se nem ésszerű, se nem megszokott. A 80-as portot használja például alapértelmezetten az Apache webszerver, vagy a Skype.
A távoli asztali kapcsolat létrehozása a következőkből áll:
1. Engedélyezni kell a gépről, ahová csatlakozni szeretnél. Windows XP-nél ez Start->Settings->System->Remote és ott van egy fül ahol engedélyezni kell.
2. Belső hálózatról ekkor már elérhető belső ip-vel. A kintről eléréshez pedig a router admin felületén a forwardingnál kell a 3389-es porthoz rendelni az elérendő gép belső ip címét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!