Linux vagy windows a jobb játékokra?
Szerintem egyértelműen a Windows.
A Linux nálam akadozott, meg egyértelműen, minden játékot szinte Windows-ra írnak meg, a Linux-hoz emulátor kell, vagy valami másfajta dolog, hogy tudj játszani.
Windowszal többet érsz.
Bármennyire is nem szeretem a wint, és bármennyire is meg lehet oldani linuxon, hogy fussanak a játékok, ha játszani akarsz sokat akkor windows.
Ha csak ritkán játszanál valami winre fejlesztett játékkal, akkor linux is jó (persze azért ez játékfüggő, lehet csak 1 játékkal játszanál 2 havonta, de pont nem működik linuxon).
A gépemen (linux rendszer) nekem heroes3, unreal tournament (99-es) és pár linuxos játék van.
A Wine-nal az a baj, hogy mivel a Windows forráskódja nem ismert, "vaktában" írják a függvényeket, könyvtárakat, így azok egy része hibás vagy egyszerűen hiányzik. Ezért a programok, játékok egy része nem fog működni.
Példa erre bármi ami a .NET keretrendszer telepítését igényli és a Punkbuster-t használó játékok (Call of Duty 1-5).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!