Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » SearhcProtocolHost. Exe...

SearhcProtocolHost. Exe ellehetetleníti az avast! -ot. Mi ez és mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés

Egyszer nem is tudom, mi okból akartam "tesztelni", de titkosított csatornán keresztül letöltöttem a vírusirtó tesztfájlt (eicar.com). Persze, mikor az avast! karanténba akarta rakni, akkor "elhappolta" előle egy bizonyos SearchProtocolHost.exe.

Csendes módba raktam a vírusirtót, mert megőrjített volna a sok riasztás. (Nálam úgy van beállítva, hogy ha nem tud valamit karanténba rakni, akkor kérdez, hogy mit tegyen a fájllal).

Figyeltem, mi történik. Az eredeti eicar.com eltűnt, azonban fura nevű .tmp fájlokban folytatta életét. Nemcsak az avast! nem tudott velük elbánni; TotalCommander és Intéző alatt is törölhetetlenek voltak, mert mire megnyomtam a Shift+Del-t, akkor az adott fájl már nem létezett, hanem másik volt helyette.

Ez eltartott kb. egy percig, aztán vége lett, a SerchProtocolHost.exe eltűnt a feladatkezelőből (előtte, ha kilőttem, akkor visszajött....).

Most, az új 6-os avast! telepítése után meg akartam nézni, hogy ennek konkrétan milyen a vírusriasztása, meg egyáltalán, jól működik-e.

Nem a vírusirtó tesztfájllal próbálkoztam, hanem egy olyan fájllal (bat kiterjesztés), ami házilag könnyen létrehozható, és ha megnyitják, akkor annyi cmd.exe-ablakot nyit meg, amennyiszer a "START" szó szerepel a fájlban.

Az avast! nem a "karanténba áthelyezett" ablakot dobta fel, hanem a kérdést.... És kezdődött az egész fentebb leírt história elölről...

Tehát, úgy tűnik, hogy a SerchProtocolHost.exe akcióba lép, ha a vírusirtó bántantani akar valamit, és folyamatosan változó .tmp fájlok formájában megmenti előle a "bűnösöket".

Bármikor bekaphatok egy vírust, és ha azzal is ezt fogja csinálni?

Az avast!-on kívül a Malwarebytes' és az ESET Online Scan szerint is tiszta a gépem, ezeket rendszeresen futtatom. Az első incidens óta is többször futott már mindkettő.

2011. febr. 26. 15:38
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!