Miért tűnnek el a simjeim?
Nemrég felraktam a sims 3 legújabb kieg-jét a szabadtéri kalandok cuccot(nem eredeti;) ). A gond csak az, hogy 2-3 óra elteltével egyszerűen eltűnik a simem. Kijelölni, meg cselekvéseket tudok csinálni vele, a várostérképen is jelöli, hogy elvileg hol van, csak egyszerűen láthatatlan a sim(még csak tükörképe sincs). A régebbi kieg.-ekkel nem volt semmi gond. Nem tudom mi okozhatja ezt.
A gépem az alábbi:
Intel Pentium DualCore E5500
Ati Radeon Sapphire HD5570 1GB
2GB DDR2 Ram
500GB winyó
Nálam is előjött a probléma, és nagyon sok embernél előfordul (amíg kerestem a megoldást sok ilyen problémával találkoztam). Főleg a World Adventures kiegészítőnél jelent meg, de úgy tűnik másnál is létezik.
Három-négyféle megoldást próbáltam ki, nem segítettek. Végül sikerült megoldani, ez alapján:
ha eltűnik a karakter, lépj ki a játékból mentés nélkül. Ha elmented a hibás megjelenést az nem szerencsés, mert utána a hibás mentést töltöd be. Keresd meg a Dokumentumokban a mentés mappát (Dokumentumok\Electronic Arts\The Sims 3\Saves). Ebben a mappában vannak elmentve a családok, két mappával. Ha a mentés neve jatek1 (vagy bármi amit megadtál), akkor a két mappa: jatek1.sims3 és jatek1.backup
A jelenlegi jatek1.backup mappát írd át jatek1.backup.old-ra a jelenlegi jatek1.sims3 mappát pedig jatek1.backup-ra. Így eltűnik a mentés, és a játék a biztonsági mentést tölti be. Amikor elindítod a játékot, normálisan meg fog jelenni a betölthető család, de a biztonsági mentés tölt be. Ha a betöltés kész, a korábbi normál állapotot kell visszakapnod. Ha minden jó ismét, akkor kilépéskor már menthetsz, így létrejön ismét a jatek1.sims3 mappa a normál állapottal, és lesz megint egy jatek1.backup a biztonsági mentésnek, illetve ott lesz egy jatek1.backup.old mappa amiben a hibás mentés van (ezt a játék többet nem használja).
Nekem csak 1 Sim tűnt el a háromból, és ezzel a módszerrel a biztonsági mentésből tudtam folytatni normálisan, talán csak néhány órányi folyamat tűnt el, és újra kellett csinálni. Más megoldás nem segített, csak ha újrakezdem. Azóta viszont többször töltöttem be és játszottam, meg használtam a kiegészítők lehetőségét, de utána már normálisan mentett és töltött be a játék.
Köszönöm a választ, jó tudni, hogy nem vagyok egyedül :) .
Megnéztem a mentéseimet, elvileg két mentésem van, amiket én Sunset Valley-nak és Sunset Valley2-nek neveztem el.
Eddig semmi érdekes, de amikor néztem a C:\Dokuments and Settings\Rendszergazda\Dokumentumok\Electronic Arts\The Sims 3\Saves\ helyen a mentéseket 3 mappa volt:
Bridgeport.sims3.backup (ebben a városban, amióta felraktama játékot még nem játszottam, szóval még csak mentésem sem lehetne)
Sunset Valley.sims3.backup
Sunset Valley2.sims3.backup
Mert írtál egy olyat játék1 és játék1.sims3, de én csak az utóbbit találtam.
Vagy csak én értelmeztem valamit rosszul?
Amikor belépsz a játékba, ki lehet választani hogy melyik mentett állást akarod elindítani. Ha egyszer kattintasz, kiírja ott is a mentés nevét. Ugyanilyen néven kell mappáknak lennie a Save mappán belül, az egyiknek .sims3 a vége, a másiknak .backup a vége. És ezen felül van még egy külön .backup nevű mappa arról a városról amiben játszol, ez nálam is a Sunset Valley (gondolom ebben a város módosításai vannak elmentve (vásárolt ingatlanok állapota, stb, stb).
E mellett kell lennie annak a két mappának ami a játékbetöltésekhez tartozik. Ha nálad ennek tényleg Sunset Valley a neve akkor is a végén ott van egy .sims3 és egy másiknak a .backup.
Ezeknél kell átírni a neveket, az alábbi link szerint:
Az előző hozzászólásban elírtam, de a link alatti szöveg javít:
Rename the xxxx.sims3 file to xxxx.sims3.old
Rename the xxxx.sims3.backup file to xxxx.sims3
Tehát aminek .sims3 a vége, abból legyen .sims3.old,
aminek .sims3.backup volt a vége, annak legyen .sims3
Még az alábbi két linket könyvjelzőztem:
Mindkettő részletesen foglalkozik és megoldást kínál a problémára. Nálam egyik sem működött, de ha nem ugyanaz az én hibám kiindulási eseménye mint nálad, akkor lehet nálad működik. Ha ezek közül sem jön be egyik sem, sajnos nem tudok új tippet adni, csak hogy tovább kell keresni Google-ben.
Hálás Köszönet :D !
Az utóbbi két linknek hála, végre látom újra a simjeimet!
Köszönöm a sok segítséget!
Ömm... az utóbbi két linket le tudja valaki fordítani magyarra is??
Köszi :)
Sziasztok!
Nekem a kérdezőéhez nagyon hasonló a problémám, de elképzelhető, hogy a megoldás bonyolultabb rá, mivel nekem mentés előtt nem tűnik el a sim- ezért is merem elmenteni- csak később, mikor belépek újra a családhoz. Megdöbbenve tapasztaltam már 2. alkalommal ugyanannál a családnál. Első körben én is egy korábbi mentést töltöttem be, és virult a kis fejem, amikor ott még megvolt a simem, de aztán néhány óra játék után mentettem és ugyanazt tapasztaltam. A család összes többi tagja- még az állatok is- megjelentek, de az a szóban forgó karakterem nem. Őszintén szólva nem szeretnék újra egy korábbi mentést betölteni, mert karrierben is, családgyarapításban és jártasságfejlesztésben is eljutottam egy olyan szintre, ahonnan nem lépek vissza szívesen, mellesleg a mellékelt ábra szerint esetemben nem is lenne sok értelme :( Valaki aki szintén találkozott hasonló problémával, tudna segíteni?
(Annyit még, hogy az alap csaláskódot rendszeresen használom, ezáltal a teleportálást, mint olyat. Valószínűleg ez lehet a probléma, mert többször tapasztaltam, hogy ez után történik az ilyesmi, úgyhogy senkinek nem ajánlom ellenére annak, hogy hasznos! ;) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!