Leírná nekem valaki konyhanyelven hogy, mit jelentenek (RAM, Processzor, alaplap) ezek az adatok és hogy mire jó?
Figyelt kérdés
Egy internetezni kívánó nagymama vagyok és szeretném magyarul megérteni ezeket a szavakat.
A videokártyát(gramofon) meg a hárd diszk(kamra) az már világos nekem, de a többi.....
Előre is megköszönöm!
2011. febr. 21. 10:49
1/17 anonim válasza:
A RAM a tűzhely, a processzor a mosogató, az alaplap meg a hűtőszekrény.
2/17 A kérdező kommentje:
Hmm,ez neked jó vicc úgy látom!
Örülök hogy jó a kedved!
2011. febr. 21. 10:56
3/17 anonim válasza:
4/17 anonim válasza:
Alaplap tartalmazza az összes eszközt ami a számítógép működéséhez szükséges. Ide csatlakoznak a perifériák(ki és beviteli eszözök). A ram egy olyan tárhely, amin a dolgok csak átmenetileg vannak. A programok, például ez a böngésző is innen fut. Előnye, hogy a rendszer képes hozzáférni bármelyik területére a ramnak. Ennél egyszerűbben szerintem nem lehet elmondani. :)
6/17 anonim válasza:
(CPU = Processzor, RAM = Memória)
7/17 anonim válasza:
8/17 anonim válasza:
Egy internetező nénikének nem értem miért szükséges ezt tudnia, mikor részletesen ezt középiskolában tanítják.Nyilván nem kell hozzá középsuli hogy valaki tudja ezeket.Most lehet lepontozni.Következő mi lesz?Bioszban kezd el turkálni?
9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket! Az utolsónak válaszolok hogy arra kell hogy megértsem. Mikor javítani vittem a gépemet egy ismerőshöz, mintha kicserélte volna valamit, mert azóta lassabban megy ,többet kell várnom, míg bejönnek a lekért oldalak !
2011. febr. 21. 11:29
10/17 anonim válasza:
"Hmm,ez neked jó vicc úgy látom!
Örülök hogy jó a kedved!"
Hmm, gramofon? Kamra???
Te kezdted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!