Hogyan tudnék Windows 7 mellé egy Linux rendszert feltelepíteni?
Figyelt kérdés
Windows 7 van jelenleg a laptopomon. A vinyó két partícióra van osztva, egy 50 GB-ra meg egy 260 GB-ra. Az 50 GB-oson van a Win7 és e mellé szeretném felrakni a Linuxot, úgy, hogy a gép bekapcsolása után ki lehessen választani, hogy melyik rendszert szeretném elindítani. Meg lehet ezt valahogy oldani, hogy ne kelljen a jelenlegi rendszert leszedni és újra még egy partíciót létrehozni a Linux számára?2011. febr. 2. 09:30
2/14 A kérdező kommentje:
Ettől tényleg okosabb lettem...:D
2011. febr. 2. 09:39
4/14 anonim válasza:
Egyszerű a dolog: particionáló programmal csinálsz egy harmadik, 25-30 gigás partíciót, amire feltelepíted a neked tetsző Linux disztribúciót. Újraindítás után pedig minden bekapcsoláskor tudsz választani a két rendszer közül Sőt, a mostani Ubuntuk (asszem 8.04-től), már Windows alól is feltelepíthetőek, és képesek gyorsan saját partíciót kisajátítani a már meglévők közül.
5/14 teszla válasza:
igen lehet win alatt telpíteni,nekem USBkulcson van a linux és onnan is jól működik...
itt letöltheted: [link]
6/14 A kérdező kommentje:
Jó de ha ujj partíciót hozok létre mondjuk a 260 GB-os partícióból akkor a rajta lévő adat nem fog sérülni?
2011. febr. 2. 11:31
7/14 anonim válasza:
Garantálni nem tudja senki, hogy nem fog sérülni, de nagyon kicsi rá az esély. (feltéve, hogy jól csinálod)
A linuxos ntfs-resize program, amit sok vizuális program is használ, beleértve az Ubuntu telepítőjét is, már elég jól működik, hibák általában csak akkor lépnek fel, ha közben elmegy az áram, vagy a merevlemezen hibás szektorok is vannak... (utóbbi esetben el sem kezdi, ha nem kényszeríted rá, szóval biztonságosnak mondanám.)
8/14 A kérdező kommentje:
Javasolták, hogy a 260 GB-os vinyón hozzak létre még egy partíciót Kötet zsugorításával. Ez mennyire megbízható?
2011. febr. 2. 15:00
9/14 anonim válasza:
Arról próbáltak meggyőzni eddig, hogy hozz létre egy új partíciót, azáltal, hogy a 260GB-ból leveszel annyit, amennyit a Linux-nak adsz, majd a Linux telepítésénél ezt adod meg. Javaslom az előző hozzászólások elolvasását.
10/14 A kérdező kommentje:
Tudom, csak az eddigi hozzászólásokba senki se említette a kötet zsugorítása megoldást, azért kérdeztem erre rá.
2011. febr. 2. 15:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!