Érdekesség, hogy a számítástechnikában ez a kifejezés még akkor terjed el amikor fél szobányi méretű számítógépek voltak.
Egyes történetek szerint két informatikus éppen a számítógép mellett (ami mint mondtam jókora méretű volt) dolgoztak és egyszer csak valami hiba történt. Leállt az adatforgalom a számítógépben. Hosszas ellenőrizgetés és hibakeresés után végül rájöttek, hogy a hibát egy, az áramkörbe ragadt kis bogár okozta. Attól kezdve ha valami hiba történt valami programban azt mondták rá, hogy bug-os (bogaras, vagyis hibás).
Napjainkban már az integrált áramkörök idejét éljük amibe szemernyi esélye sincs bejutni egy bogárnak, de a kifejezés mai napig megmaradt így ha valami nem az elvártnak megfelelően működik egy programban akkor azt mondjuk rá, hogy bug-os.
Ez csak egy kis érdekesség...
Remélem tetszett!
Patesz
2009. jan. 11. 13:00
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.Nagyon tetszett a válasz.
2009. jan. 11. 13:06
4/5 anonim válasza:
Asztali számítógépem van ( hozzá értésem egy csepp se)kb. augusztusban elvittemegy szerelőhöz: két gondom volt(azóta tőbb).Intenziven "porszívozik" azt hittem a ventilátor,2:minden inditáskor visszaállt a vásárlás idejére.Válasz: a ventilátor jó "de csere" történt, ha lehet még szorgalmasaban porszívozik.Az időutazásra azt mondták, hogy elem cser, megtörtént igaz átvételkor is időzavarba jött de minta villám korigálták,így csak otthon derültki,hogy továbr is hibás vissza vittem akor közölték velem, hogy alaplap csere szükséges.( az fáj legjobban ,hogy hülyének néztek mert azt mondták,hogy ezt közölték velem. Amig a gép napokig náluk volt személyesen megkerestem Őket mert jóbb helyeken a nagyobb értékű alkatrész cserénél jóváhagyást kértek. Ma reggel csak a sokadik inditása indult be a gépem, edig is inditáskor a bevillanó fények rövid időre kialudtak és utánna indut be.Valaki mondta, hogy esetleg a törlések miat lehet gond.Megvan osztva a ...,eddig csak a "C" használtam nemlehet mondjuk "átnevezni" esetleg. Kerestem megoldást arra is , hogy esetleg nekeljen kikapcsolni csak "takarékra állitani de nem találtam.Ez a gép nem egy gép, ez az én ÉLETTÁRSAM" csak mi vagyunk egymásnak.Kérem aki tud segízsen de szájba rágósan ha kérhetem.Minden segítséget előre is köszönök: Tisztelettel: egy nyugdíjas
2009. jan. 11. 13:44
5/5 anonim válasza:
> Patesz...nagyon tetszett köszönöm...
> Nyugdíjas...tisztelettel, ezt a kérdések közé érdemes beírni...bal oldalt alul "Új kérdés"..utána kitölteni amit kell. Így többen tudnak reagálni és segíteni. Talán érdemes lenne leírni a lakhelyet nagyjából, hátha így könnyebben jön a segítség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!