Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Internetmegosztás! Segítene...

Internetmegosztás! Segítene valaki?

Figyelt kérdés

Hálózatba kötött gépek, routeren kapom a netet (2Mbit), az én gépem közvetlenül, a fiamé az enyémen keresztöl csatlakozik a nethez.

Ha a fiam letölt vagy éppen betölt, nálam szinte megszűnik a net! Mivel lehet korlátozni? Van -e rá mód, hogy csak az internetet korlátozzam? Az engedélyezett meghajtók használatát is korlátozná a program?

2010. nov. 10. 07:14
 1/9 P.O.C. ***** válasza:

Ha van router -ed, akkor a a fiad gépe mi a túróért a tiéden keresztül csatlakozik? Mert ennek így semmi értelme.

Rá kell kötni mind a két gépet a router -re, a router -en be kell állítani a QoS -t (ha támogatja).

2010. nov. 10. 08:41
 2/9 anonim válasza:

Ha esetleg nem nálad van a router, akkor pedig egy swith-el kell osztani a netet, és kölün-külön mindkét gépbe kötni.

De ha 100 %-al tölt a fiad, akkor is lefogja a többi gépet, ebben az esetben tényleg csak egy olyan router segít, amelyben lehet korlátoznia letöltést.

A te gépeden keresztül nem egyszerű a korlátozás, nem javaslom.

2010. nov. 10. 09:30
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is ,egy jól beállított router ( 5000 FT )minden gondodat egycsapásra megoldaná és nem beszélve arról ,hogy az egy elegánsabb megoldás , mint itt egyik gépről adni a netet a másikra ,vagy idejét múlt switchel baszinázni.
2010. nov. 10. 09:40
 4/9 P.O.C. ***** válasza:
A Switch -nek csak is akkor van értelme, ha egy másik háztartásból jön a net router-en keresztül. Ha saját a router, akkor megy egyértelmű, hogy közvetlenül arra kell kötni. Egyéb esetben kétszer van címfordítás (NAT) és az is bekavarhat.
2010. nov. 10. 11:49
 5/9 anonim válasza:
Második válaszoló vagyok. Nemcsak másik háztartásból jöhet routeren keresztül, egyik ismerősömnél 15 Mb-es internet van egy tömblakásban, és a címtartomány 192.168..... tehát routerrel szétosztott. Viszont ellenőrzi a MAC adresst, tehát a swich ilyen esetben nem jó, de lehet egy második routert beiktatni egy másik tartományban, klónozva a kártyaszámot. ímegjegyzem én nem örülnék ilyen megoldásnak, mert nem férek hozzá a routerhez, így sok speciális alkalmazás nem megy, mert nem tudom a belső címem átfordítani.
2010. nov. 10. 21:38
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Valószínűleg bénán tettem fel a kérdést.

Edimax-om van, egy LAN kimenettel, így közvetlenül csak egy gép csatlakoztatható hozzá.

2010. nov. 11. 07:16
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja, és fix IP-címem van.
2010. nov. 11. 07:17
 8/9 P.O.C. ***** válasza:

Nem téveszted véletlenül össze?

Mert nem mostanában láttam olyan router-t, aminek csak 1 db LAN portja lenne (kivéve a Fonera -nak van egy ilyen nyominger megoldása). (Persze más kérdés, hogy legtöbb modem tud router -ként is viselkedni, viszont a Internetszolgáltató ezt a képességet gondosan kiírtja belőle).

Ergo: ha tippelnek kell, akkor kábelmodemről van szó, főleg ha nem kell a gép bekapcsolásakor még külön csatlakozni a netre.

Szóval vegyél egy olyan router-t, ami támogatja az IP QoS-t és megoldódik a problémád.

Ha mégis router-ről van -amit kétlek- akkor pedig célszerűbb Switch -el továbbosztani, már csak praktikussági és energiatakarékossági szempontból is. Ez utóbbi egyébként már 1-2 eFt-ért beszerezhető.

2010. nov. 11. 19:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Edimax típusú routerem van, antennán kapom a netet, csak egy LAN-csatlakozás van rajta.
2010. nov. 22. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!