Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem történt semmi...

Miért nem történt semmi érdemi fejlesztés a Skype-on a Microsoft felvásárlása óta? Miért hagyták kb. tönkre menni?

Figyelt kérdés

Egykor egy nagyon jó kis program volt, ami kb. a szinonimájává vált az online videóhívásoknak, hívásoknak, valamint részben a csetnek is. Amíg nem a Microsoft birtokolta, addig tényleg remek volt. Aztán azóta teljes mértékben kvázi egy szellemháznak hagyták. Ugyanazok a 2000-es, meg 2010-es évek első felében még tök jó szolgáltatások, de semmi újítás.

Bár ez még a jobbik alternatíva lett volna, amennyiben ugyanaz a minőség marad meg legalább, ha új funkciók nem is kerülnek bele. De nem: a minőség is romlott. Utoljára a digitális oktatás és a home office idejében használtam aktívan a Skype-ot, valamint korábban úgy amblock ismerősökkel való kapcsolattartásra is használtam. 2019-2022 magasságára már eléggé középszerű, néha meg kimondottan pocsék volt a kép- és hangminőség. A rendes, normális feltelepítéssel is gondok akadtak, mivel folyamatosan a Microsoft Áruházból letölthető sz@rt nyomták, próbálták a rendesen, internetről letölthető változatot minél inkább elrejteni. Ha az oldalukról próbáltad, akkor is csak egy legördülő menüből sikerült.

A felhasználók közben szép lassan szivárogtak át a Discordra, meg kb. mindenhova máshova, nyilván nem ok nélkül.

Nagyon jó márka volt, lehetett volna vele mit kezdeni jó fejlesztésekkel, mégis hagyták a fenébe úgy jó 5-10 éve.

Mi ennek az oka?

tegnap 20:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Biztos azt hittek majd mindenki atmegy a teams-re.
tegnap 20:22
 2/13 anonim ***** válasza:

Én szerintem legalább 15 éve nem láttam Skypeot és az ismerőseim sem használják ( legalábbis egyikről sem tudok ).

Biztos lehetett volna vele valamit kezdeni, de azért nem árt belátni hogy az elmúlt 20 évben sokminden megváltozott. Mindenkinek a kezében ott van egy kamerás eszköz korlátlan internettel, a 4G óta a videotelefonálás globálisan teljesen alap lett és nyugaton kb mindenki Whatsappot használ, meg ott a többi szemét a messengertől a facetimeon át...

Egyszerűen kifogyott a piac a Skype alól.

tegnap 20:31
 3/13 anonim ***** válasza:
Az adatkorlat nelkuli mobilinternet azert nincs mindenkinek ott a kezeben, meg csak a kozeleben sem.
tegnap 20:54
 4/13 anonim ***** válasza:

Magyarországon nincs, mert ott erre viszonylag szűk a kereslet és a forrás. Nyugaton kb minden szolgáltató kínál korlátlan adatforgalmú netet és relatív nem drágán.

A német Voda 70 euroért ad korlátlan netet, 50-ért 280GB-ot. 5-6 doboz cigi áráért 280GB...

Az osztrák T-mobile 70 euroért kínál korlátlan adatforgalmat,Svájcban 50 frankért kapsz korlátlan belföldi adatforgalmat ( most épp akciósan 25 ). Ezek aprópénznek számítanak ám és nyugaton elég régóta elérhetőek.

Itthon is van korlátlan adatforgalmas csomag tizenezer forintért.

tegnap 21:32
 5/13 anonim ***** válasza:
Ennyi az ara, ami azert nem keves ha nem kell, de mennyi a korlatlan elofizetes per fo, arra vajon van-e adat? Es a vilag nem csak Nyugat-Europa, ami azt illeti az a vilagnak egy aprocska resze csak.
tegnap 21:38
 6/13 anonim ***** válasza:

5-6doboz cigi ára soknak számít? Szerintem aprópénz.

A világ legnagyobb fizetőképes keresletével rendelkező piaca az Nyugat-Európa és Észak-Amerika. Oké, hogy Bangladeshben és Indonéziában többen laknak, mint Európában de az ő vásárlóerejük a miénk töredéke.

[link]

Kínában kevesebb Skype felhasználó van, mint Franciaországban vagy az ennél is jóval kisebb lakosságszámú Ausztráliában. India sem kimagasló. Európában jóval több Skype felhasználó van, mint a világ teljes lakosságának 35%-át adó Kínában és Indiában... :D

A fizetőképes kereslet és a piac határoz meg mindent.

tegnap 21:52
 7/13 anonim ***** válasza:

A cigi is draga, miert abban akarsz mericskelni? Ha nem kell neki nem fogja megvenni. Lehet hogy gazdagabbak nyugaton, de nem hulyebbek.

Te most egy hasznalatbol kikopott es megszuno szoftver felhasznaloibol gondolod megtippelni hogy hol milyen kereslet van a korlatlan mobilinternetre? Ne vicceljunk mar. Miert nem hasonlitod az elofizetosek szamat ugyanezekben az orszagokban? Csak Indiaban 1mrd felett, csak Kinaban 1.5mrd felett, Nyugat-Europa egyuttveve 0.5mrd alatt.

Es a kerdes tehat az, hogy akkor ezekbol kinek is van korlatlan adata, mert a "mindenkinek" elegge tulzasnak tunik. Nyugat-Europara nezve is.

ma 00:25
 8/13 anonim ***** válasza:

Van helyette másik..

pl Signal

ma 00:48
 9/13 anonim ***** válasza:

"A cigi is draga, miert abban akarsz mericskelni?"

Mert univerzális és összehasonlítható...

"Te most egy hasznalatbol kikopott es megszuno szoftver felhasznaloibol gondolod megtippelni hogy hol milyen kereslet van a korlatlan mobilinternetre? Ne vicceljunk mar."

Valóban ne vicceljünk, ez a butaság a te fejedből jön és nem tőlem.

A felhasználók száma ennek cáfolata:

" Es a vilag nem csak Nyugat-Europa, ami azt illeti az a vilagnak egy aprocska resze csak."

Hát a Skype szempontjából ez pont nem igaz, mert a 2 legnagyobb piac Észak-Amerika és Európa volt.

"Miert nem hasonlitod az elofizetosek szamat ugyanezekben az orszagokban? Csak Indiaban 1mrd felett, csak Kinaban 1.5mrd felett"

És 2,8 milliárdból jön össze hány Skype felhasználó? Ezekben az országokban a skype marginális piaci tényező, lásd fentebb...

"Es a kerdes tehat az, hogy akkor ezekbol kinek is van korlatlan adata, mert a "mindenkinek" elegge tulzasnak tunik. Nyugat-Europara nezve is."

Ezt szintén csak te állítod. Én annyit állítottam, hogy a mobilnet adatkorlátjának gyors növekedése ( és a telefonok fejlődése ) miatt a többi mobil app simán kinyírta a skypeot. Keress rá a felhasználói statisztikákra... PCn népszerű volt a skype aztán ahogy váltott a világ az okostelefonokra úgy nyomta le a konkurencia.

Nekem már 10 évvel ezelőtt is 20GB feletti havi adatkorlátom volt,8 éve pedig korlátlan. 🤷‍♂️

ma 00:58
 10/13 anonim ***** válasza:
Mert a Micro$oft mindent elront, amit felvásárol. Minden Micro$oft termék minden verzióval csak egyre rosszabb lesz.
ma 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!