Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért fagy le nálam sokszor a...

Miért fagy le nálam sokszor a Google Chrome, és az Edge is, ha videót nézek?

Figyelt kérdés
Ha kikapcsolom a hardveres gyorsítást, akkor jó. Ha be van kapcsolva, akkor viszont nem. A grafkártyám 4070Ti a drivert mindig frissen tartom.
ma 00:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Mind a Chrome, mind az Edge ugyanazon a Chromium motron alapulnak - éppen ezért fordul elő a jelenség mind a kettő böngészőnél.

A videolejátszás gépigényes feladat, így, hogy levegyék a processzor válláról a terhet, a videokártyára bízzák a feladatot - erre szolgál a böngészőben a hardveres gyorsítás opció - ezért videólejátszáskor és bekapcsolt hardveres gyorsítás esetében fordulhat elő a dolog.

Egyrészt jó lenne kipróbálni, hogy más böngészőnél - például Firefox esetében - vagy videolejátszónál - VLC Media Player vagy mpv+yt-dlp - is előfordul-e a dolog (hogy kiderítsük, hogy Chromium-specifikus-e a probléma); másrészt jó lenne tudni, hogy ez minden oldalnál megtörténik-e (hogy kideríthessük, hogy oldalspecifikus-e a probléma vagy csak adott oldalaknál/videóformátumoknál jelentkezik-e); harmadrészt jó lenne ismerni a körülményeket: milyen operációs rendszer, milyen kártevőkereső, a böngészőknek melyik verziója; milyen böngészőbővítmény, stb... (nem-e esetleg más okozza a dolgot).

ma 01:00
 2/3 A kérdező kommentje:

A VLC-nél nem tapasztaltam hibát, ha kivettem az összes böngésző bővítményt, az sem segített. A fagyás előfordult youtube-on, moviedrive-on, foci stream-ek nézése közben.

Oprendszer Win 11 Pro 24H2

Csak a Windows saját víruskeresője van fent.

Firefoxot majd kipróbálom.

Chrome aktuális verziója van. Azt is mindig frissítem.

Nemtudom az NVidia app okozhatja-e a problémát esetleg? Megpróbálom azt leszedni.

ma 01:44
 3/3 Mad Max2 ***** válasza:
kevés a ram
ma 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!