Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » C:/WINDOWS/SYSTEM32/atio6axx.d...

C:/WINDOWS/SYSTEM32/atio6axx.dll nem Windows rendszerhez lett tervezve, vagy hibát tartalmaz. Hibaállapot: 0xc0000020 - mit csináljak ilyenkor??

Figyelt kérdés
Több programnál is ezt jelzi mikor megakarom nyitni, most pl. az After Effectsnél, amivel eddig semmi probléma nem volt. Nem állítottam semmit a gépen az elmúlt 1 évben, nem igazán töltöttem le semmit. Mitől lehet ez a hibakód?

tegnap 22:13
 1/2 anonim válasza:
69%

A "C:/WINDOWS/SYSTEM32/atio6axx.dll nem Windows rendszerhez lett tervezve, vagy hibát tartalmaz" hiba általában a grafikus illesztőprogramokkal kapcsolatos problémára utal. Az atio6axx.dll fájl az AMD grafikus kártyákhoz tartozik, és ha hibás vagy nem megfelelő verziójú, akkor okozhat ilyen típusú problémákat. A hibaállapot 0xc0000020 pedig arra utal, hogy a fájl sérült vagy nem kompatibilis a rendszerrel.

Próbálkozhatsz a következő megoldásokkal:

1. Illesztőprogram frissítése:

Nyisd meg az AMD hivatalos weboldalát, és töltsd le a legfrissebb grafikus kártya illesztőprogramot.

Telepítsd újra az illesztőprogramot, hogy friss verzióval rendelkezzen a rendszer.

2. Rendszerfájl-ellenőrzés (SFC):

Nyisd meg a Parancssort rendszergazdaként (jobb kattintás a Start menüre, majd válaszd a "Parancssor (admin)" lehetőséget).

Írd be a sfc /scannow parancsot, és nyomd meg az Entert.

Várd meg, amíg a rendszer ellenőrzi és javítja a sérült fájlokat.

3. DirectX frissítése:

Lehet, hogy a problémát a DirectX verziója is okozza. Töltsd le és telepítsd a legújabb DirectX verziót a Microsoft weboldaláról.

4. Programok újratelepítése:

Ha egy adott program (például After Effects) okozza a problémát, próbáld meg újratelepíteni azt.

Ha a fentiek nem oldják meg a problémát, érdemes lehet a Windows helyreállítási funkciót használni, vagy ha nem segít, a teljes operációs rendszer újratelepítése is megoldás lehet.

tegnap 22:34
 2/2 anonim ***** válasza:
Ilyen dll-eket külön is le lehet tölteni a netről. Az 1-es által írtak nekem soha nem oldották meg az ilyen problémákat, netről letöltött dll-ek már többször.
ma 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!