Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Fel tudom telepíteni a Win10-et?

Fel tudom telepíteni a Win10-et?

Figyelt kérdés
Vettem egy új laptopot, amihez nincs oprendszer. Szeretnék venni hozzá egy Win10-et, de sose telepítettem még operációs rendszert. Ehhez kell valami plusz tudás, vagy józan paraszti ésszel is meg lehet oldani a dolgot? Normál felhasználói ismereteim vannak.
tegnap 09:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet de kell egy másik gép meg egy pendrive.

A másik gépről leszeded a telepítőt

[link]

aztán ráírod a pendrivra.

Utána a laptopon (amire telepíted) beállítod hogy pendrivról is boot-oljon.

Ha pedig elindul akkor már csak követni kell a lépéseket...

tegnap 09:22
 2/7 anonim ***** válasza:
23%

Te..??

Ha még sosem volt a kezedben kalapácsnál finomabb szerszám akkor semmiképp.. 😁

tegnap 10:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha új, nyaggatni fog a Windows 11 miatt, amúgy is azt javaslom inkább. Ha régi (pl. Intel esetén ix-7xxx vagy régebbi, azaz a szám kisebb), az más.
tegnap 12:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Milyen gép? Mert oprendszer nélkül nem árulnak, tehát ha nem Windows, akkor vagy Linux vagy Freedos lesz rajta. Előbbi használható, utóbbi nem nagyon.
tegnap 12:56
 5/7 anonim ***** válasza:
#4 Dehogynem árulnak. Népszerű tévhit, hogy ez kötelező lenne.
tegnap 13:09
 6/7 anonim ***** válasza:

#5 Igen, sok gépnél oda van írva, hogy "Operációs rendszer nélkül", ami annyit tesz, hogy "Windows nélkül", ugyanis az egybiteseknek oprendszer = Windows.

Aztán mikor megveszel egy ilyen gépet és elindítod, akkor lám: vagy FreeDos van rajta, vagy Linux. Annyi, hogy míg pl az Acer egy használhatatlan konzolos Linuxot pakol rá, addig a Dell pl egy teljesen jól használható Ubuntut.

tegnap 13:27
 7/7 anonim ***** válasza:
#6 Valóban csak a leírások alapján gondoltam. Mondjuk valahol leírják a konkrét disztribúciót verziószámmal együtt, ha Linuxról van szó, ami szép grafikus, 99%-ban Ubuntu.
tegnap 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!