Két windows telepítése egy gépre, de egymást ne lássák? (bővebben lent)
Ha ez számít: MBR partíciós táblákról van szó, nem UEFI.
Egy gépre két windows 10 vagy 11 telepítése, hogy ne lássák egymás partícióit?
Egy M.2 SSD-n az egyik Windows, egy SATA SSD lemezen a másik.
Se a "C:" rendszer partíciót, se a "recovery" partíciót ne lássák a rendszerek, egyik alól a másikat stb, véletlenül se jelenjen meg meghajtóként.
Partíciókra - legalábbis Linux alatti partíciókezelő eszközökben láttam ilyet - be lehet állítani rejtett NTFS tulajdonságot, ez megfelelő lehet?
A két Windows-t egymástól függetlenül szeretném használni és azt szeretném, ha az egyik pl. megfertőződik valami kártevővel/zsarolóvírussal, a másikat ne érintse. Bár azt látom, hogy úgymond lemezként, csatolt mindent láthat a Windows.
Célszerűbb inkább megtanulni azt, hogy miként lehet elkerülni azt, hogy megfertőződjön a géped kártevővel.
Az operációs rendszert hamar újra lehet telepíteni, az adataid a fontosak, ezt tárold külső merevlemezen is, a legbiztonságosabb, ha három példányod is van az adatokból.
Másik megoldás pedig azt, hogy a működő rendszeredről mentést készítel egy külső merevlemezre, amit csak akkor csatlakoztatsz, ha új adatot szeretnél rá másolni, egyébként pedig nincs csatlakoztatva.
Ezeket mind megtanultam, sose keresek fel gyanús linkeket, ismeretlen oldalakat, mellékleteket se nyitok meg, ismeretlen programokat se telepítek.
Az egésznek az a célja, hogy legyen egy olyan Windows-om is, amin semmi más program nincs, csak a Windows és lehet banki ügyeket intézni, "biztos ami biztos".
Rufus-sal lehet csinálni Windows To Go-t.Ajánlott külső ssdre-telepíteni,
be lehet állítani hogy ne lássa a másik windowst.A többi vinyót ugyanúgy látja.Boot menüben lehet kiválasztani melyik induljon(F12).
Szerintem a legjobb megoldás az lenne , ha vennél egy olcsó Windows 11
futtatására alkalmas laptopot amit csak bankolásra használnál.Megkímélnéd magadat a "kókányolástól" és az adataidat is biztnságban tudhatnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!