Raspberry Pi 4B: Raspberry Pi OS vagy Debian Stable ARM64 változata? (bővebben lent)
Raspberry Pi 4B: mit érdemes telepíteni rá?
Raspberry Pi OS (régebben Raspbian néven volt ismert) vagy a Debian Stable Arm64 portja jó lesz?
Debian Stable image van, amelyet csak memóriakártyára írok és SSH aktiválva van (vagy egy "ssh" fájl létrehozásával aktiválható) indításkor?
Monitorhoz nem tudom csatlakoztatni és ezért kellene ilyen megoldás, mindig SSH segítségével használom.
E két rendszert összehasonlítva van bármelyiknek, a másikkal szembeni előnye/hátránya? (pl. bizonyos hardwer támogatás stb)
A Raspbian jobb választáls lesz. Amikor kipróbáltam rajta a standard Debiant, abban nem voltak benne az rpi-specifikus dolgok.
Persze ha csak alap dolgok kellenek, akkor akár a Debian is jó lehet, de én azért nem bánom, hogy a CPU hőmérsékletet le lehet kérdezni, stb.
Köszönöm.
Egyébként valószínűleg csak az én butaságom, de zavar, hogy Raspberry Pi OS esetén nem lehet GNUPG segítségével ellenőrizni letöltés után az aláírást, illetve ezzel kapcsolatosan csak bizonytalan információkat találok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!