Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Raspberry Pi 4B: Raspberry Pi...

Raspberry Pi 4B: Raspberry Pi OS vagy Debian Stable ARM64 változata? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Raspberry Pi 4B: mit érdemes telepíteni rá?

Raspberry Pi OS (régebben Raspbian néven volt ismert) vagy a Debian Stable Arm64 portja jó lesz?

Debian Stable image van, amelyet csak memóriakártyára írok és SSH aktiválva van (vagy egy "ssh" fájl létrehozásával aktiválható) indításkor?

Monitorhoz nem tudom csatlakoztatni és ezért kellene ilyen megoldás, mindig SSH segítségével használom.

E két rendszert összehasonlítva van bármelyiknek, a másikkal szembeni előnye/hátránya? (pl. bizonyos hardwer támogatás stb)

tegnap 18:15
 1/6 BeefEater ***** válasza:

A Raspbian jobb választáls lesz. Amikor kipróbáltam rajta a standard Debiant, abban nem voltak benne az rpi-specifikus dolgok.

Persze ha csak alap dolgok kellenek, akkor akár a Debian is jó lehet, de én azért nem bánom, hogy a CPU hőmérsékletet le lehet kérdezni, stb.

tegnap 18:40
 2/6 A kérdező kommentje:
CPU hőmérsékletet mivel és hogyan lehet lekérdezni?
tegnap 18:46
 3/6 BeefEater ***** válasza:
vcgencmd measure_temp
tegnap 19:00
 4/6 A kérdező kommentje:
apt-get segítségével ezt miképpen kell telepíteni, melyik csomag tartalmazza?
tegnap 19:17
 5/6 BeefEater ***** válasza:
Raspbianban alapból benne van. Vanilla Debianban amikor néztem nem volt, azóta meg nem foglalkoztam vele.
ma 10:32
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Egyébként valószínűleg csak az én butaságom, de zavar, hogy Raspberry Pi OS esetén nem lehet GNUPG segítségével ellenőrizni letöltés után az aláírást, illetve ezzel kapcsolatosan csak bizonytalan információkat találok.

ma 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!