Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy lenne érdemes raspberry...

Hogy lenne érdemes raspberry pi 4-et torrent szerverként működtetni?

Figyelt kérdés
Egy külső merevlemezre töltöm le a filmeket és sorozatokat. Viszont elég zavaró, hogy mindig át kell dugni a TV-re a kábelt, ha nézni akarok valamit, utána meg vissza a raspberryre, hogy menjen a seedelés.
dec. 30. 17:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha a TV okosTV, és kezeli a DLNA-t (vagy az SMB hálózati megosztást), akkor a TV-t és a Raspberry Pi-t ugyanarra a hálózatra kell kötni - akár kábelesen, akár vezeték nélkül - és a Raspberry Pi-re telepíteni kell egy DLNA-szervert (például minidlna) és/vagy Samba-t (a Windowsos, SMS-s hálózati megosztás miatt).

A letöltések meg kezelhetőek a torrentkliens (qbittorrent vagy transmission) webes felületéről.

dec. 30. 17:52
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm. A DLNA megoldás működik, ha az SD kártyára másolom a filmet (amin a pi os fut).

A külső merevlemezen NTFS fájlrendszer van és ez okoz gondokat. A minidlna szerver minidlna felhasználóval próbál hozzáférni a mappákhoz, de nincs jogosultsága és az NTFS fájlrendszer miatt sem a tulajdonost, sem a hozzáférési jogokat nem tudom módosítani.

Próbáltam a /lib/systemd/system/minidlna.service fájlban a felhasználót átállítani, de így meg egyáltalán nem működik a szolgáltatás.

dec. 30. 20:25
 3/6 anonim ***** válasza:

#2: Esetleg - kerülő megoldásként - a minidlna felhasználót tedd bele a hagyományos felhasználó csoportjába:

sudo usermod -a -G <userGroup> minidlna

ahol a <userGroup> az adott felhasználó csoportja - ami általában megegyezik a szokványos felhasználó nevével - a minidlna pedig a minidlna-t futtató felhasználó.

dec. 30. 20:38
 4/6 anonim ***** válasza:
Raspberry-re felteszel Transmission-t, és azzal töltesz olyan helyre amit SMB-n megosztasz. Mai TV-k azért már csak kezelik ezt. Transmission vezérlésre meg van WebUI, meg telefonos app, meg Windows program (transgui). Amennyiben okosTV és telepíthető a JellyFin, akkor azon is elgondolkoznék hogy sonarr+radarr prowlarr-on keresztül tölt transmission-el a jellyfin forrásba.
dec. 30. 20:57
 5/6 anonim ***** válasza:
overseerr-t kifelejtettem, ha nem előre akarsz feliratkozni filmekre és sorozatokra, hanem ad-hoc letölteni
dec. 30. 21:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Pontosabban Jellyseerr, mert overseerr plex-hez van :)
dec. 30. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!