Hogy lenne érdemes raspberry pi 4-et torrent szerverként működtetni?
Ha a TV okosTV, és kezeli a DLNA-t (vagy az SMB hálózati megosztást), akkor a TV-t és a Raspberry Pi-t ugyanarra a hálózatra kell kötni - akár kábelesen, akár vezeték nélkül - és a Raspberry Pi-re telepíteni kell egy DLNA-szervert (például minidlna) és/vagy Samba-t (a Windowsos, SMS-s hálózati megosztás miatt).
A letöltések meg kezelhetőek a torrentkliens (qbittorrent vagy transmission) webes felületéről.
Köszönöm. A DLNA megoldás működik, ha az SD kártyára másolom a filmet (amin a pi os fut).
A külső merevlemezen NTFS fájlrendszer van és ez okoz gondokat. A minidlna szerver minidlna felhasználóval próbál hozzáférni a mappákhoz, de nincs jogosultsága és az NTFS fájlrendszer miatt sem a tulajdonost, sem a hozzáférési jogokat nem tudom módosítani.
Próbáltam a /lib/systemd/system/minidlna.service fájlban a felhasználót átállítani, de így meg egyáltalán nem működik a szolgáltatás.
#2: Esetleg - kerülő megoldásként - a minidlna felhasználót tedd bele a hagyományos felhasználó csoportjába:
sudo usermod -a -G <userGroup> minidlna
ahol a <userGroup> az adott felhasználó csoportja - ami általában megegyezik a szokványos felhasználó nevével - a minidlna pedig a minidlna-t futtató felhasználó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!