Hogy lehet a Macrót állandóvá tenni?
Az a problémám hogy a "=MA()" macró "2024.12.7."-et mutat ma, de holnap már "2024.12.8."-at.
Teljesen oké hogy követi a mai dátumot mert ezért állítottam be így, de mikor elküldöm E-mail-ben és holnap vagy egy hét múlva már ugye rossz adatot mutat ha valaki megnézi.
Ezért a mentés idejére valahogy a macrót ki akarom kapcsolni, DE úgy hogy a dátum mint szám a beállított formátumával együtt ottmaradjon.
Az elküldendő fájlból kitörlöd a képletet (nem makró), és sima dátumként mented el.
Vagy csinálsz egy tényleges makrót, ami pl gombnyomásra frissíti a dátumot a mai napra, és megkéred a cimzettet, hogy ne nyomkodja. :D
Hát persze erre nem gondoltam... de ezt csináld meg minden Nap és vagy 10x...
Bár a gombnyomásos macro érdekelne, azt hogy kell?
Igen, Tom biztos vagyok benne hogy a legegyszerűbben írta le annak aki tud makrót használni, de én csak képletekhez konyítok kezdő szinten. Makrót egyszer sem csináltam még.
Tudnál segíteni hova kell beírni vagy hogy hogyan ezeket a parancskódokat?
Mindent arra kell használni, amire való.
A MA függvény arra való, hogy a munakfüzet használatakor aktuális dátumot megjelenítse. Nem az a feladata, hogy a beírásakor aktuális dátumot fixen beillessze, hanem az, hogy dinamikusan az akkori dátumot megjelenítse, amikor használod az adott munkafüzetet. Ha neked arra van szükséged, hogy az éppen aktuális dátumot fixen beszúrd egy cellába, akkor NEM a MA függvényre van szükséged.
Itt van erről egy leírás: [link]
Egyébként ez már csak nyelvtani közötködés, de: "makró", vagy esetleg angolosan "macro", de semmiképp nem "macró". Ha viszont ragozod, akkor a szóvégi magánhangzó hosszúvá válik.
De amúgy meg ez egy függvény, vagy képlet, és nem makró.
Ha jól emlékszem, magyar Excelben CTRL + 0 szúrja be az aktuális dátumot. Sajnos nem tudom most kipróbálni.
(Egyébként a linken szereplő CTRL + ; -t hogyan kell lenyomni? :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!