Lehet installálni egy pc-re kettő Windowsot?
Figyelt kérdés
Szevasztok, fellehet installálni egy asztali számitógépre 2 darab Windowsot. Windows 7 és 10-et szeretném - 64bit, van a pc-ben egy 240GB SSD és 1TB HDD. Valaki esetleg tudja hogyan kell?dec. 1. 19:17
1/9 anonim válasza:
Telepítéskor a megfelelő háttértárat kell kiválasztani, ha külön-külön lemezre akarod őket rakni. A többit a telepítő megcsinálja, és a gép indításakor még a bootolás előtt egy választólistából adhatod meg, hogy melyiket indítsa.
De ha bizonytalan vagy, tuti van fent egy pár "dual boot windows" bemutatóvideó is, és akkor csak le kell követni amit látsz.
Elrontani azért nem tudod, mert ha mindkettő friss telepítés, akkor legrosszabb esetben formázod és újrakezded.
2/9 A kérdező kommentje:
Értem, kösz, tehát akkor kezdem először pl. a w7-el, feltelepitem a HDDre, majd ha már megvan komplett akkor feltelepitem a w10-et az SSD-re és kész, nemkell valamilyen speciális dolgokat csinálni?
dec. 1. 20:19
3/9 anonim válasza:
Annyit csinálhatsz, hogy telepítéskor csatlakoztasd le a másik meghajtót. Indításkor a boot menüben egyből kilehet választani, hogy melyiket akarod, hogy betöltsön.
4/9 A kérdező kommentje:
Rendben, a lecsatlakoztatás azért lenne, hogy ne tegyen fájlokat arra?
dec. 1. 21:12
5/9 anonim válasza:
Igen, azért, hogy véletlenül se tegyen a másikra valami boot szektort.
6/9 A kérdező kommentje:
ezer köszönet
dec. 1. 21:47
7/9 A kérdező kommentje:
Egy fantasztikus problémával sikerült szembesülnöm, van nekem 2darab eredeti W7 es dvd kóddal, még régebben vettem, na most amint betölti a dvd windows instalálást nem működik sem az egér sem a billenytyűzet
dec. 2. 12:00
8/9 anonim válasza:
Azért nem működnek, mert a gyári Windows telepítő nem támogatja az usb 3.0át.
Integrálnod kell a telepítőbe, vagy használj olyan telepítőt, amiben már benne van.
9/9 A kérdező kommentje:
Már sikerült orvosolni a problémát, találtam videót
dec. 2. 16:39
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!