Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Koncertről készült hangfelvéte...

Koncertről készült hangfelvételben a recsegés javítására mi a legjobb program és módszer?

Figyelt kérdés
Van egy karóra hangrögzítőm. Már teszteltem, vettem fel vele koncertekből részleteket kis klubokban. De hiába állítom be a legjobb minőségre (1536 Kbps, wav formátum), a felvétel recsegős és élvezhetetlen. Hogy lehetne a legjobban javítani rajta? Audacity programot ismerem, esetleg annak valamelyik funkciójával? Vagy esetleg van más érdemleges program?

dec. 1. 12:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%
Ne viccelj már, milyen minőséget akarsz egy ilyen szrral? Teljesen értelmetlen vele szórakozni.
dec. 1. 12:23
 2/18 A kérdező kommentje:
1: Tudom, hogy nem lesz belőle teljesen jó minőség, pláne nem olyan, mint egy hivatalos koncertfelvételé. Csak egy kicsit javítani szeretnék rajta, hogy valamivel (ha csak egész kicsivel is) élvezhetőbb legyen.
dec. 1. 12:33
 3/18 anonim ***** válasza:
88%
Keresd meg a noise reduction funkciót az audacity-ben, hátha tud vele kezdeni valamit.
dec. 1. 12:43
 4/18 A kérdező kommentje:
3: Azt már próbáltam. Csak ront rajta, van hogy eltávolítja a zenét és az éneket is, és csak valami susogás marad a helyén. Persze elég analfabéta vagyok ilyen téren, lehet, hogy valamit nem jól csinálok.
dec. 1. 13:26
 5/18 anonim ***** válasza:
77%

Akkor próbáld meg ezzel, válaszd ki alul hogy denoise. Vagy a többivel is megnézheted.

[link]

dec. 1. 13:44
 6/18 anonim ***** válasza:
38%

Hátha, próbáld meg... Semmi sem fog javítani rajta.

Ha valamit látszólagosan javít egy program, cserébe mást ront le.

dec. 2. 08:54
 7/18 anonim ***** válasza:

Semmi nem fogja javítani, max valami ai-os cucc ami generál a recsegős részekre valamit. De az sem lesz egy élvezhető dolog nagyrészt.

De hogy miért recseg? Nem a mikrofon minősége hanem a kialakítása a probléma. Ez nem ekkora nagy dinamikatartományra lett tervezve, mivel beszédfelvételre tervezték. A recsegést azt okozza, hogy a mikrofonba lévő rezgő membrán a túl erős rezgések például hosszú hangos hullámok (alacsony frekvenciatartomány például a basszus) hatására hozzáütődhet más belső strukturális elemekhez vagy egyszerűen képtelen az anyag az adott frekvencián való rezgésre. így itt tényleges adatvesztés keletkezik, ezért nem is visszaállítható. Mintha kitörölnél egy képről valamit majd megpróbálnád mással visszaállítatni aki még nem látta előtte. Ezért max az ai technológiák jöhetnek szóba, de azok is csak új tartalmat generálnak és megtippelik mi lehetett ott. De nem vagyok benne biztos hogy erre specifikusan létezik-e már publikusan elérhető szolgáltatás.

dec. 3. 14:22
 8/18 anonim ***** válasza:
#7 vagyok, a felvétel minőségén ha mindenképp ezzel akarod felvenni. Megpróbálsz javítani úgy, hogy távolabb állsz a hangfalaktól, valamint megpróbálhatod az órát letakarni valamilyen szövettel, hogy tompítsa a hanghullámokat. Azonban lehet, hogy a recsegés csak akkor fog elmúlni teljesen ha már olyan halk, hogy gyakorlatilag élvezhetetlen lesz a felvétel. Ez az eszköz nem erre való.
dec. 3. 14:25
 9/18 A kérdező kommentje:

7: Van egy másik karóra hangrögzítőm. Azzal tudtam aránylag okés, élvezhető minőségű koncertfelvételeket csinálni, mindössze annyi volt a praktika, hogy igyekeztem nem hangfal közelébe állni. De pár hónapja elszakadt a szíja, órásnál nem tudják pótolni, rendelni sem lehet rávalót, legalábbis én nem találtam. Ahonnét rendelve lett, onnan sem lehet csak szíjat rendelni külön. És nem is lenne logikus ugyanolyat rendelni szerintem, hisz még működőképes, csak nem lehet karon hordani.

Így hát rendeltem egy újat.

Teljesítményre ugyanolyan, mindkettővel lehet wav-ba 1536kbps-ban rögzíteni.

Ami különbözik, hogy előbbin a mikrofont két apró hangfal alkotja, emezen meg csak egy apró lyuk. Esetleg ez okozhatja a bibit?🤔

dec. 3. 14:40
 10/18 A kérdező kommentje:
9: Lemaradt, bár a téma szempontjából nem lényeges: Az újnak erősebb és szabványosabb szíja van.
dec. 3. 14:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!