Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mekkora arányban használsz...

Mekkora arányban használsz jogtiszta játékokat, szoftvereket, telepítesz egyáltalán mást?

Figyelt kérdés
Jómagam régóta nem töltögetek le nem azonosítható szoftvereket, játékokat. Kamasz fiam ellenben hajlamos rá. Persze, ez ellenétet, kis vitát szül.

nov. 22. 21:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

A Windows kulcsaim "szürkék" (talán egy nem), de amúgy más warez nincs.

A laptopon (macOS), ill. az asztali PC-n (Win10) mindenre leginkább opensource szoftvert használok, ha lehet. Amire meg nem lehet, azokat megvettem/előfizetem.

Mobilokon iOS/ipadOS van, ott amúgy sem nagyon lehet mást csinálni, de ott is kevés fizetős programot használok (NextCloud, Plex, talán ezt a kettőt).

Kamaszkorban más volt a helyzet, de hozzá kell tenni, hogy az nem most volt... akkor hírből sem ismertük a copyright fogalmát, és újságokban hirdettek pénzért másolt cuccokat, másoló party-kat szerveztünk, stb. Régi szép Commodore idők :-)

nov. 24. 09:12
 12/17 anonim ***** válasza:
55%
Nekem minden film/játék/szoftver torrentes. Az egyetlen dolog amiért fizettem egy Windows 11 Home kulcs volt(mondjuk azt is 10-ed áron, egy harmadik forrástól). A pénzt amit ezekre költenék inkább befektetem részvényekbe.
nov. 24. 18:44
 13/17 anonim ***** válasza:
a kubuntu-t el sem lehet lopni,,,,,
dec. 17. 07:23
 14/17 anonim ***** válasza:
48%
#12 Komolyan 2024-ben nem értem a szoftverek torrentezését, mikor gyakorlatilag mindent meg lehet oldani szabadszoftverekkel, a játékok Steam/Gog párosról olcsón (néha ingyen) beszerezhetők. Filmre meg ott a streaming (mondjuk nyilván pár régi filmnél nem opció)
dec. 17. 09:01
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
14-es. Azért torrenteznek az emberek, mert nincs régiós árazás. Egy magyarnak és egy franciának is ugyanúgy 60 euróba kerül egy AAA játék steamen, érthető, hogy sok ember nem tudja/nem akarja ezt kifizetni. Aki ésszel torrentezik, az bizony rengetek pénzt megspórol ezzel és mivel a torrentesek a felhasználók egy nagyon kis %-a, ezért kétlem, hogy ettől fognak becsődölni a cégek. Nem kell megértened, el kell fogadnod hogy van valaki aki nem fizet ezekért, ő vállalja a kockázatot hogy esetleg bekap egy vírust vagy valami szar verziót tölt le, játékoknál meg hogy nem multizhat....ennyi.
dec. 17. 11:39
 16/17 anonim ***** válasza:
48%
Mondjuk 60 Eurót sem adnék egy játékért. Én casual gamer vagyok, az ilyen 15-20 Eurós játékok nekem bőven jók és sokszor több élmény van bennük. Aki meg ilyen hardcore gamer, annak illene a hardver mellett a szoftverre is költeni. Nevetséges, hogy megveszi a legbrutálabb VGA-t 300 ezerért, de a játékot meg torrentezi.
dec. 17. 14:17
 17/17 anonim ***** válasza:
Engem nem zavar ha valaki torrentezik, nem ezért fog csődbe menni a játékipar.Láthatólag a kiadókat sem zavarja, hogy pár ember letorrentezi a játékát, ezért nem fognak mindenbe Denuvót tenni.
dec. 17. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!