Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi lesz a Windows 10 felhaszná...

Mi lesz a Windows 10 felhasználókkal 2025 októbere után?

Figyelt kérdés

Nekem van egy laptopom, amin windows 10 van, nem is kompatibilis a cpu a windows 11-gyel.

Windows 10 van jelenleg hiszen ezen futnak legjobban a játékok windows 11-en a ram 100%on pörgött, és lassabb volt minden. 2024 van még, de nagyon sokan maradnak a 10-esen.

Ti váltani fogtok Windows 11-re? Ha nektek sem támogatott a processzorotok, rufus progival fogtok kockáztatni, vagy maradtok 10-en? A steam, chrome stb támogatni fogja a windows 10-et 2025 után?

nov. 14. 23:04
A kérdező szavazást indított:
Windows 10-es vagyok, maradok a támogatás befejezette után is ezen a rendszeren.
Windows 10-es vagyok, váltani fogok a közeljövőben 11-re.
Windows 11-es vagyok, és Windows 10 sokkal jobb volt.
Windows 11-es vagyok, és ez a rendszer jobb mint a Windows 10
15 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
96%

A Win7 támogatása 2015-ben ért véget. És nemrég pusztította ki végleg a Steam.

Az 2025 októberében vége, az nem azt jelenti, hogy minden régi gép ki lesz dobva. A Win7-es gépek (amin nem ment a 10) szép apránként eltűntek. Ez lesz most is. 2030 körül a kutyát nem fogja érdekelni egy intel i 7000 vagy AMD FX esetleg Ryzen 1000 gép.

Most a hivatalos támogatás ér véget, utána szép lassan lehetetlenül el a 10.

Akinek fontos a biztonság úgy is migrál támogatott hardverre.

Nekem nem volt szempont 5! éve, de már nekem is támogatott gépem van és sacc/kb túl van az élettartama felén.

Szerintem nagyobb a füstje mint a lángja ennek a témának.

nov. 14. 23:37
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Én még Windows 10-re se váltottam, nem hogy 11-re.
nov. 14. 23:53
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
2025 karácsonyára már meg is van hogy mit kérsz a Mikulástól.. 🙄
nov. 15. 00:37
 4/8 anonim ***** válasza:
81%
Linux FTW
nov. 15. 00:42
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Mi lenne? Semmi. Nekem még a kb másfél évvel ezelőtti win10 van fenn és sosem frissített, mert kikapcsoltam a frissítést :D
nov. 15. 05:31
 6/8 P.O.C. ***** válasza:
100%

Sosem értettem ezt a sok sírás rívást az új Windows rendszerekkel kapcsolatban.

1. Eleve még évekig használható még problémamentesen a Windows 10 is frissítések nélkül. (mint ahogy a korábbi rendszerek is használhatók voltak). Pl semmit nem akadályoz meg hogy Windows 95 -öt használj, csak már semmi nem fog rajta működni, csak a korhű programok.

2. Lesz lehetőség tovább kéri még néhány évig Windows 10 frissítéseket. Nem ingyen. De biztos megkerülik ezt is.

3. Ott a Windows 11, ami semmivel nem rosszabb mint a 10. Nekem legalábbis semmi gondom vele. Az összes általam használt programom, működik ami 10 -en is. Ráadásul ingyen áttérhetsz Windows 10-ről.

4. Ha régebbi géped van, pl 7. gen vagy régebbi Core procid régebbi Ryzen -ed stb. Arra is simán felrakhatod, több trükk van. Én a Rufust használom. Még a kompatibilis gépeknél is, ugyanis a kötelező Microsoft fiók is kikapcsolható, így nem telepítés alatt kell vele geccsolni.

5. A Windows 11 IoT Enterprise verziónál még ezekre sincs szükség, mert mindenre felmegy és nem kell Ms fiók se alapból.

Mit akartok még?

nov. 15. 06:26
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

Mi lenne?

Mindmeghaluuuuuuuuuuuuuuuunk!!!!!!!!

nov. 15. 07:22
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne?

A) Lesz egy nem frissített Windowsuk, ami ugyan nem túl frankó dolog, de ha nem csinálnak semmi érzékeny dolgot a számítógépükön (pl. nem netbankolnak), akkor még akár évekig el lehet vele lenni.

B) Megoldják valami alap trükkel azt, hogy a gépükre felmenjen egy Win 11. Elég sok kerülő megoldás van, mondjuk hosszú távon nem biztos, hogy ez annyira jó ötlet, ahogy az A) pont sem.

C) Vesznek egy új számítógépet, amivel ez a probléma le lesz tudva örökre.

D) Áttérnek Linuxra.

nov. 16. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!