A Microsoft fizetős?
Egyáltalán nem vagyok jártas az informatikában, és aki az, kérem nézze el nekem. Mindig tudtam használni mindent, pl. Word, de most már nem, nincsen hozzáférésem, és fizetni kell érte. Én nem tudom, hogy ez mindig így volt-e, vagy valami új dolog, de hosszú évek óta ingyenes volt, rajta volt a gépen és használtam. A kérdésem az, hogy ez minden esetben fizetős, vagy én mentem rá valami "extrára"?
Illetve írja, hogy mennyi a havi, megveszem, ha máshogy nem megy, de akkor azt minden hónapban levonja magától? Mert annyit írt ki, hogy lemondásig érvényes, de nem ír semmit esetleges plusz költségekről
Az MS Office mindig is fizetős volt.
Ha neked "ingyen" volt az azért lehet mert
- előre telepített rendszerrel vetted a gépet amin a gép árában benne volt a szoftver is
- valaki aki intézte neked a rendszer telepítést megoldotta neked okosba, hogy ne kelljen fizetni érte
Hogy megveszed-e az rajtad múlik. Természetesen van rá egy csomó ingyenes alternatíva ami az emberek 90%-ának megfelelne csak pont ugyanígy az emberek 90%-a nem is tud ezekről. Ha meg tud, akkor félnek tőle mert "máshogy néz ki".
ilyenről tudok ami ingyenes pl:
Azt nem tudom, hogy iskolai verzióknál hogyan vannak ezek a dolgok, pl: megveszel egy gépet és ekkor hogy kerül rá az iskolai Office.. stb. illetve mi történik a licensszel, ha mondjuk megveszel egy ilyen gépet .
Néhány kivételtől eltekintve a Microsoft szoftverei mindig is fizetősek voltak, méghozzá a többségük nem is olcsó. Az, hogy sokan sokáig "okosba" oldották meg, az egy másik kérdés. De legális úton mióta megjelentek a piacon, azóta a termékeik nagyon nagy része fizetős. Sőt, most már nem csak fizetős, hanem előfizetős termékeik is vannak. Nem akarom bővebben kommentálni, nem szimpatikus piaci modell.
"A LibreOffice volt még, amit néztem, milliószor letöltöttem, de minden egyes megnyitásnál újra le kellett tölteni, addig nem jutottam el, hogy ténylegesen meg tudjam nyitni"
Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz. Nem kevésszer telepítettem már LibreOffice-t, illetőleg ezt (valamint az elődjét, az OpenOffice-t) használom már lassan 20 éve, de még ilyen hibajelenséget, hogy újra le kéne tölteni, soha nem láttam. Tutira valami másra kattintasz, vagy valamit nagyon rosszul csinálsz.
Egyébként van még bőségesen választási lehetőség.
- WPS Office. Sokan fenntartásokkal kezelik, mert kínai, és nem nyílt forrású, de hadd ne ecseteljem, hogy a MS Office sem nyílt forrású, és azért a Microsoftnak volt már pár adatvédelemmel kapcsolatos balhéja. Egyébként innen beszerezhető: [link] Abban nem vagyok biztos, hogy a magyar nyelv elérhető-e benne.
- Softmaker FreeOffice. Erről fixen tudom, hogy magyar nyelvű a felülete (nyilván persze ha magyar környezetben telepíted, alapból alkalmazkodik a felület nyelve a rendszeréhez), és ugyan regisztrációhoz kötött a használata, de a regisztráció ingyenes, nem kérnek kényes személyes adatokat, és tök ingyenes. Egyébként német gyártmány, van fizetős, "prémium" verziója is, de szerintem az ingyenes verzió is bőven elegendő. (Egyébként üzleti használatra is ingyenes.) Letölthető innen: [link]
- OnlyOffice. Ingyenes, tud magyarul is, stb, stb. Letölthető: [link]
- Meg még van pár egyéb hasonló szoftver, de ezeket most nem részeltezném, részben mert szerintem bőven elegendőt soroltam már fel, másrészt meg a többi, amiket még ismerek, vagy csak Linuxos, vagy eléggé más elvek szerint működik.
Illetőleg vannak még online szerkesztők. Magának a MS Office-nak is van ingyenes online verziója, de a Google-nak is van online irodai programcsomagja, aztán van a Zoho-nak is, sőt, a WPS-nek is. Na, meg ha tanuló vagy, és nagyon ragaszkodsz a Microsoft termékeihez, az iskola rendszergazdától érdeklődd meg, hogy most mi a menete az Office 365 igénylésének, ugyanis a közoktatásban a tanulói jogviszony idejére ingyenes.
"A LibreOffice volt még, amit néztem, milliószor letöltöttem, de minden egyes megnyitásnál újra le kellett tölteni, addig nem jutottam el, hogy ténylegesen meg tudjam nyitni"
Én is arra tippelek, mint #6-os, hogy lehet a telepítő parancsikonját raktad ki tálcára stb, és azt nyomogatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!