Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Már régi dolog, de nekem most...

Már régi dolog, de nekem most "jött meg a kedvem", hogy frissítsem a gépem win11-re. na most az a probléma, hogy bár megfelel minden követelménynek, kivéve a biztonságos rendzserindítást. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
beléptem a rendszerinformációba, de ott azt írja, hogy nem támogatott.. akkor ugyrott a win11? köszi a segítséget előre is.

okt. 22. 00:06
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

A jelenlegi rendszeredet hibásan telepítetted. Ez a baj.

Így UEFI módban kellett volna: [link]

okt. 22. 00:18
 2/9 anonim ***** válasza:
3%
Ne frissítsd, a 11 még a 10-nél is rosszabb.
okt. 22. 08:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem a TPM miatt nem frissül, pedig 4 éve építettem. Igaz, a lehető legolcsóbban, mert nem mai játékokra használom. Azért egy 5 éves gépet nem fogok jövőre kidobni... Tuti fog csinálni valamit az EU.
okt. 22. 08:31
 4/9 gentoojedi ***** válasza:

"Nekem a TPM miatt nem frissül"

Ha öt éves a géped, akkor az alaplap elő van készítve tpm modul fogadásra. Minden gyártónak sajátja van. Az asusnak is, meg pl gigabytenak is. Ráteszed, engedélyezed és kész.

[link]

okt. 22. 08:39
 5/9 gentoojedi ***** válasza:

Kérdező.

A biztonságos rendszerindítás az a secure boot. Sokan nem tudják, de a Win 11 valójában nem azt ellenőrzi, hanem az uefit. Tehát a particiós tábla nem MBR, hanem GPT kell, hogy legyen.

Tehát a biosban vagyis uefiben - ez a modern neve - már telepítés előtt engedélyezve volt az uefi mód, akkor jó. A Windows lemezkezelőjében meg lehet nézni. Ha ráklikkelsz jobb egérrel és enged olyat, hogy konvertálás gptvé, akkor mbr táblád van.

Át kell konvertáli, de ne ott, hanem diskparrtal, ez persze rizikós. Mentésed legyen külső vagy másik meghajtóra.

okt. 22. 08:50
 6/9 gentoojedi ***** válasza:

"Így UEFI módban kellett volna"

Lehet utólag korrigálni, konvertálni. A windows 10 a 17.09 óta tudja.

[link]

okt. 22. 08:52
 7/9 anonim ***** válasza:
"diskparrtal, ez persze rizikós. Mentésed legyen" mert így szükséged lesz rá.. 😉
okt. 22. 08:57
 8/9 gentoojedi ***** válasza:

Rosszat linkeltem!

Azzal legyalulsz mindent.

Ez kell a konvertáláshoz:

[link]

okt. 22. 11:08
 9/9 gentoojedi ***** válasza:

Nem diskpart! MBR2GPT.EXE.

Bocsánat.

okt. 22. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!