Ezt hogyan lehet megoldani Excel-ben?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
A következőben kérnék segítséget.
Adott 2 oszlop nevekkel az Excel-ben. Sok olyan név van, amely mindkét oszlop eleme, de nem mindegyik.
Van olyan módszer, amely segítségével az Excel kilistázza számomra mely nevek szerepelnek mindkét oszlopban? (Azaz kiszűri azokat, akik csak egyszer láthatóak)
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
okt. 21. 02:34
1/6 anonim válasza:
Én végigmennék FKERES-sel az első oszlopon, tehát ha pl. a nevek az A1:B100 tartományban vannak, akkor a C1 tartalma FKERES(A1 --ezt keresi--;B$1:B$100 --itt keresi--;"Ez a név duplán szerepel" --ezt írja ki, ha van találat - lehet fordítva is). Ezt szépen lemásolnám/lehúznám a 100. sorig. De régen tanultam...
2/6 anonim válasza:
Van még feltételes formázásnál is duplikáció jelölésre lehetőség, de amit #1-es írt is jó lehet, vagy DARABTELI-vel is működhet a dolog.
3/6 Farkas999 válasza:
Erre való az "AZONOS"- függvény. Kijelölöd a A, majd a B oszlopot és a C-ben megjelenik az igaz/hamis.
A C-oszlopba beírod: =AZONOS(A1:A9;B1:B9)
4/6 Farkas999 válasza:
3-as előtte rendezni kell az oszlopokat ABC-re
5/6 CspCsj válasza:
Gyorsan rákerestem és Google második találat:
"A" és "B" oszlopokba másoltam 1000 nevet, C1-be írtam ezt:
=SZŰRŐ(A1:A1000;SZÁM(HOL.VAN(A1:A1000;B1:B1000;0)))
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket!
okt. 21. 18:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!