Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy lehet, hogy egy játékra...

Hogy lehet, hogy egy játékra 12GB-t ír ki letöltésnél, de csak 1 DVD (max. 4,7 GB) az egész?

Figyelt kérdés
Meg eleve hogy lehet képfile 12 GB, amikor az a tükrözése a DVD-nek, ami max. 4,7?
okt. 3. 02:09
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

A DVD nem 4,7 hanem 4,35 vagy 8GB (eggyesek ezt GiB nevezik, de a windows GB nak nevezi)

Egyébként meg az ilyen letöltő oldal minden .iso filet dvd nek nevez az egyszerűség kedvéért mérettől függetlenül.

okt. 3. 02:21
 2/10 A kérdező kommentje:

1: 4,5 GB egész pontosan.

Maximum setupolva lesz 12 GB kitömörítés után, de az már nem iso, pedig ez iso.

okt. 3. 02:39
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Felvetődik a kérdés hogy ezt HOL és MI írja ki?
okt. 3. 05:14
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Létezik a DVD-nek kétrétegű változata, ami 8,5 GB. Már 10 éve is ilyenen jött ki a legtöbb játék. A BD pedig 25 GB, valószínűleg ez a játék már ezen jött ki, ha kijött lemezen. A kétrétegű BD pedig 50 GB, ez sok mai játéknak is elég lenne, de manapság nem divat lemezezni, pedig nem ártana egy kvázi örökéletű adathordozón kiadni a játékokat, hogy az utókornak is megmaradjanak.
okt. 3. 09:09
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
okt. 3. 11:02
 6/10 A kérdező kommentje:

4: igen, Bluray 50 GB dupla rétegen, de ilyenkor az a lemez másik oldala nem? Úgy lehet képfile-t írni, hogy közben ki kell venni a discet?

Aukción néztem, hogy lehet megveszem a játékot, ott 1 DVD az egész a képeken, és a borítóra PC DVD van írva, nem Bluray.

5: ne erőlködj, lehet az neked Win 10-en 4,37 GB, de én mindig 4,5 GB-t írok DVD-re Neroval XP-n. Lehet már túl van írva, de 4,5 GB a teljes kapacitás.

okt. 3. 12:39
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
Akkor az valószínűleg egy DVD-DL kétrétegű lemez. Minden bizonnyal tömörítetlen grafikai elemeket és hangeffekteket tartalmaz, ami által a telepített mérete 12 GB, az gond nélkül veszteségmentesen tömöríthető 8 GB-ra, amit aztán a telepítő kibont.
okt. 3. 12:45
 8/10 anonim ***** válasza:
81%
Nem, a kétrétegű lemez nem ugyanaz, mint a kétoldalas (ilyen is van). A kétrétegűt nem kell megfordítani, hanem egymás felett van két réteg, az alsó enyhén áttetsző, így a lézer fókuszát állítva tudja olvasni mindkettőt.
okt. 3. 12:46
 9/10 anonim ***** válasza:
60%

6: "lehet az neked Win 10-en 4,37 GB, de én mindig 4,5 GB-t írok DVD-re"

Mi sem egyszerűbb mint egy 8GB lemezre csak 4,5 GB-ot írni.. :P

De a szó elszáll, a kép megmarad, úgyhogy mutasd a win filekezelő tulajdonságait (ahogy én tettem) hogy elhiggyem neked.

okt. 3. 13:23
 10/10 anonim ***** válasza:

Szóval nem tusz ilyet mutatni.

Rájöttél hagy az a 4,5 mégiscsak 4,37 GB..??? 🙄

okt. 3. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!