Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Most ismerkedek a Linuxal. A...

Most ismerkedek a Linuxal. A gépemre feltelepítettem a Linux Mint 22 Cinnamont-ot. Úgy olvastam, hogy kell hozzá egy segédprogram ami segíti a windows-os programok futását. letöltöttem a Wine 9.0-at. Hogyan kell ezt fel installálni Linux alá?

Figyelt kérdés

#linux #wine 9.0 install
szept. 4. 10:35
1 2
 11/17 gentoojedi ***** válasza:
76%

SIDLER22 válasza csillagos ötös.

Linuxot használni valóban nem úgy kell kezdeni, hogy egyik napról a másikra hirtelen.

Csak azért, mert egy hülyebiztos automatizált telepítővel ellátott disztrot, mint amilyen a Mint feltelepíteni az még nem siker. Az bárkinek megy, aki képes egy Windows 10-et is feltelepíteni.

szept. 4. 15:35
 12/17 anonim ***** válasza:
PlayOnLinux
szept. 4. 20:53
 13/17 anonim ***** válasza:

A Mint az egyik legjobb választás.

Nagyon jól összerakott disztró, de mielőtt fejest ugranál a Linux világába, először egy kicsit ismerkedj meg a rendszerrel és hogy milyen alkalmazások vannak rá. Lehet hogy néhány általad használt Windowsos program fut Linuxon is, de lehet hogy nem.

Winet csak a legvégső esetben érdemes használni, amikor már tényleg nincs rá alternatíva vagy játékok esetében. De sosem garantált hogy úgy fog futni mint Windowson hisz értelemszerűen egy Windowsra írt szoftver/játék Windowson fut a legjobban.

Tudom ajánlani az alternativeto.net oldalt, ahol rá tudsz keresni csomó programra, az pedig kilistázza milyen alternatívák vannak rá. Lehet szűrni oprendszerre, tehát mondjuk beírod, hogy Photoshop és bekapcsolod hogy Linux, akkor Linuxos alternatívákat fog kiadni.

Első helyen a Gimp lesz.

De ha leírod, hogy te milyen alkalmazásokat használsz Windowson akkor én is tudok írni néhény ajánlatot, hogy mik a lehetőségeid Linuxon.

Sok sikert!

szept. 5. 10:52
 14/17 anonim ***** válasza:

A lényeg tehát, hogy elsősorban érdemes olyan alkalmazásokat használni Linuxon, amik Linuxra készültek.

Winet Windowsos programok futtatására pedig akkor ha tényleg szükséges és nincs más opció.

Előző voltam.

szept. 5. 10:55
 15/17 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Én a Lutris-t használom ha a gépemre kell közvetlenűl, általába játékot, telepíteni. A torrent játékokat ajánlott elfelejteni, Linux-on nem nagyon indul el torrent játék. Rendesen steam-ról vásárólva eredetibe egyből müködik minden proton-al. Tehát Linux-ra csak eredetit ha teheted.
szept. 5. 11:13
 16/17 Tom Benko ***** válasza:

Íme miért nem jó a minél vindózabb Linux.

Edesem, a Linuxnál nem kell vadászni a szoftverekre, hacsak nem valami egzotikus elfajzásra van igényed. Keress, mint írták, egy Szoftverközpont nevű programot, és abban keress rá a Wine programra.

szept. 5. 21:29
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Az a jó, hogy mára annyira felhasználóbarát lett a linux, hogy eszembe sem jutna windows-t használni. Amióta LMDE van a gépemen, azóta fogalmam sincs, hol tart a windows és arról sincs fogalmam, hogy milyen szoftverek vannak windows-on.
szept. 27. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!