Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Üdv.kaptam egy gépet 3 éve...

JHWH kérdése:

Üdv.kaptam egy gépet 3 éve amin rajta volt alapból a windows most ujratelepitettem az egészet és kéri a kulcsot de sosem vettem meg rajta volt alapbol nem vagyok informatikai zseni nem tudom mi történt nem tudok háttér szint se állitani. Mi történt?

Figyelt kérdés
20L

2024. aug. 26. 15:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt a verziót tetted fel ami eredetileg rajta volt. Ha így tettél volna automatikusan aktiválja magát, már ha az eredeti volt és nem kalóz verzió.
2024. aug. 26. 15:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

...vagy nincs aktiváló kulcs az alaplapi chipben, és ki kellett volna nyerni a registryből az aktiválókulcsot a még működő rendszerből az új telepítése előtt...

Az ugyanis nem derült ki, hogy milyen eredetű a Windows és a PC paraméterei sem...

2024. aug. 26. 15:33
 3/9 HakapiszikMatyi ***** válasza:
13%
Windows újra telepítésnél szükséged van a kulcsra. Ha egy hátteret sem tudsz állítani, akkor kérj segítséget olyantól, aki helyben tud segíteni. Valószínűleg a telepítést is hibásan csináltad, de van ilyen elsőre. Innen, távolról ebben nem tud segíteni senki.
2024. aug. 26. 16:21
 4/9 anonim ***** válasza:
41%
Ha sosem vetted meg hozzá a win licenszet akkor nem csoda ha kéri..! 🤣🤣🤣
2024. aug. 26. 16:53
 5/9 anonim ***** válasza:
81%
#4 kivétel, ha a géppel együtt OEM Windows volt telepítve, és úgy vette aki a gépet vette... - Mert akkor az újratelepítést követően is megvan vagy a gépre ragasztott matricán, vagy a BIOS-ba égetve... :P
2024. aug. 26. 17:09
 6/9 anonim ***** válasza:
57%

#5 de akkor "megvette"

de bios keyel telepítésnél fel sem dobja a home/pro/educat választó ablakot, a kulcshoz valót telepíti.

Matrica kód meg utoljára win7 nél volt 15 éve...

De a win7 frissítés már lezárult.

2024. aug. 26. 17:50
 7/9 A kérdező kommentje:

4# de akkor amikor megvettem a gépet akkor rajta volt alapból

Sose vettem meg a Windows-ot.

2024. aug. 26. 18:06
 8/9 HakapiszikMatyi ***** válasza:
Tökre hülye vagyok a Windows-hoz, mióta nem használom. Egy ilyen "Helyreállító partíció" kell, hogy legyen rajta Win 10-nél. Ha, hozzám hasonlóan suta vagy a mai Win-hez, akkor közelebbi segítséget kérj. Itt csak hszámodra értelmetlen dolgokat írnak, ami nem segít.
2024. aug. 26. 18:26
 9/9 anonim ***** válasza:
57%

Szia,

Legegyszerűbb, ha felmész a hardverapró.hu-ra

Én itt szoktam beszerezni:

[link]

Itt találsz kismillió emberkét aki aktiváló kulcsot árul. A legszimpatikusabbat kiválasztod és veszel tőle. kb. 2000 HUF. Azzal aktiválod.

Előtte nézd meg mit raktál fel, milyen verziót. Home vagy Pro, stb.

Így nézd meg: Gépház --> Rendszer --> Névjegy

Itt a Windows-specifikációk szakaszban megtalálod.

Ahhoz vegyél kulcsot.

Utána, ha megvan Gépház --> Frissítés és biztonság --> Aktiválás

Itt ha van lehetőség megadod az új kulcsot és aktiválás. Ha nincs akkor kattints a Másik kulcs megadása lehetőségre. És ott folytasd.

Ha aktiváltad akkor tudod majd a hátteret is módosítani, addig sajna nem. És még sok mindent ne fog engedni, addig plusz a jobb alsó sarokban ott lesz a figyelmeztetés.

2024. aug. 27. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!