Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Üdv.kaptam egy gépet 3 éve...

JHWH kérdése:

Üdv.kaptam egy gépet 3 éve amin rajta volt alapból a windows most ujratelepitettem az egészet és kéri a kulcsot de sosem vettem meg rajta volt alapbol nem vagyok informatikai zseni nem tudom mi történt nem tudok háttér szint se állitani. Mi történt?

Figyelt kérdés
20L

aug. 26. 15:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt a verziót tetted fel ami eredetileg rajta volt. Ha így tettél volna automatikusan aktiválja magát, már ha az eredeti volt és nem kalóz verzió.
aug. 26. 15:29
 2/9 anonim válasza:
100%

...vagy nincs aktiváló kulcs az alaplapi chipben, és ki kellett volna nyerni a registryből az aktiválókulcsot a még működő rendszerből az új telepítése előtt...

Az ugyanis nem derült ki, hogy milyen eredetű a Windows és a PC paraméterei sem...

aug. 26. 15:33
 3/9 HakapiszikMatyi ***** válasza:
13%
Windows újra telepítésnél szükséged van a kulcsra. Ha egy hátteret sem tudsz állítani, akkor kérj segítséget olyantól, aki helyben tud segíteni. Valószínűleg a telepítést is hibásan csináltad, de van ilyen elsőre. Innen, távolról ebben nem tud segíteni senki.
aug. 26. 16:21
 4/9 anonim ***** válasza:
42%
Ha sosem vetted meg hozzá a win licenszet akkor nem csoda ha kéri..! 🤣🤣🤣
aug. 26. 16:53
 5/9 anonim válasza:
81%
#4 kivétel, ha a géppel együtt OEM Windows volt telepítve, és úgy vette aki a gépet vette... - Mert akkor az újratelepítést követően is megvan vagy a gépre ragasztott matricán, vagy a BIOS-ba égetve... :P
aug. 26. 17:09
 6/9 anonim ***** válasza:
57%

#5 de akkor "megvette"

de bios keyel telepítésnél fel sem dobja a home/pro/educat választó ablakot, a kulcshoz valót telepíti.

Matrica kód meg utoljára win7 nél volt 15 éve...

De a win7 frissítés már lezárult.

aug. 26. 17:50
 7/9 A kérdező kommentje:

4# de akkor amikor megvettem a gépet akkor rajta volt alapból

Sose vettem meg a Windows-ot.

aug. 26. 18:06
 8/9 HakapiszikMatyi ***** válasza:
Tökre hülye vagyok a Windows-hoz, mióta nem használom. Egy ilyen "Helyreállító partíció" kell, hogy legyen rajta Win 10-nél. Ha, hozzám hasonlóan suta vagy a mai Win-hez, akkor közelebbi segítséget kérj. Itt csak hszámodra értelmetlen dolgokat írnak, ami nem segít.
aug. 26. 18:26
 9/9 anonim ***** válasza:
58%

Szia,

Legegyszerűbb, ha felmész a hardverapró.hu-ra

Én itt szoktam beszerezni:

[link]

Itt találsz kismillió emberkét aki aktiváló kulcsot árul. A legszimpatikusabbat kiválasztod és veszel tőle. kb. 2000 HUF. Azzal aktiválod.

Előtte nézd meg mit raktál fel, milyen verziót. Home vagy Pro, stb.

Így nézd meg: Gépház --> Rendszer --> Névjegy

Itt a Windows-specifikációk szakaszban megtalálod.

Ahhoz vegyél kulcsot.

Utána, ha megvan Gépház --> Frissítés és biztonság --> Aktiválás

Itt ha van lehetőség megadod az új kulcsot és aktiválás. Ha nincs akkor kattints a Másik kulcs megadása lehetőségre. És ott folytasd.

Ha aktiváltad akkor tudod majd a hátteret is módosítani, addig sajna nem. És még sok mindent ne fog engedni, addig plusz a jobb alsó sarokban ott lesz a figyelmeztetés.

aug. 27. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!