Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lehet csinálni úgy kriptovalut...

Lehet csinálni úgy kriptovalutát hogy az árfolyamát a készítőt tudja szabályozni?

Figyelt kérdés
aug. 18. 07:00
1 2 3
 11/26 b1812567 ***** válasza:

Ha egy fizetőeszköz értékét erővel (jogilag) akarod szabályozni, itt egyből kialakul a másodlagos piac, ami a valódi értékén árazza be.

Vagy úgy tudod szabályozni, piaci alapon, hogy marha sok pénzed van, és valami stabil dologhoz kötöd az értékét (nemesfém, másik stabil fizetőeszköz). Vagy egyszerűen beavatkozol vásárlással/eladással az árfolyamba

aug. 18. 09:16
 12/26 A kérdező kommentje:

" A kereslet kínálat szabályozza az árfolyamot. Annyiért tudod eladni amennyiért megveszik. "

Igen de nem ez a kérdés.

" Persze szabályozhatod, hogy te a saját kriptovalutádat mennyiért adod el. Lehet részvényeket is eladni többért, mint a piaci értéke. "

Ez már közelít, de a kérdést nem az volt hogy lehet-e eladni többért hanem hogy hogyan lehet szabályozni az árfolyamát.

" Csak mondok valamit amit nem fogsz elhinni. Senki sem fogja megvenni többért tőled. ". Már megint olyan téma ami nem a kérdés része. Ráadásul hülyeség mert rengeteg mindent vesznek meg valamit többért mint amennyi az értéke. A reklámnak pont az a lényege a túlnyomó többsége annak amit megveszünk miatta nem ér annyit, gyakran szó szerint semmit se ér mert nincs rá szükségünk mégis megvesszük. Erdemes lenne tanulmányozni ezt a világot mielőtt hozzászólsz bármihez. De Akkor is jobb lenne ha inkább valami filozófiai témában boncolgatnád a kérdéskört nem pedig egy konkrét kérdést trollkodnál szét.

"Illetve te csinálni akarsz egy saját kriptovalutát? Amire úgy tenkitesz, mint egy aláírt könyvre tőled. Úgy nem fogsz tudni soha értéket adni annak."

Ehhez nekem még mindig korán van.

" Ha egy fizetőeszköz értékét erővel (jogilag) akarod szabályozni, itt egyből kialakul a másodlagos piac, ami a valódi értékén árazza be. "

Nem jogi kategóriában tettem fel a kérdést tessék nézni a kategóriát is.

" Vagy úgy tudod szabályozni, piaci alapon, hogy marha sok pénzed van, és valami stabil dologhoz kötöd az értékét (nemesfém, másik stabil fizetőeszköz). Vagy egyszerűen beavatkozol vásárlással/eladással az árfolyamba "

Nem gazdasági kategóriában tettem fel a kérdést tessék nézni a kategóriát is.

aug. 18. 09:42
 13/26 anonim ***** válasza:

Megengedem neked hogy csinálj..

Ha sikeres lesz szólj.

aug. 18. 09:42
 14/26 A kérdező kommentje:
Már 15 éves sikeres, a technológia már elég régóta meg van hozzá. Bejáratott kiforrott satöbbi engem csak a részletek érdekelnek nem az hogy működik-e az ami 15 éve működik vagy sem.
aug. 18. 09:49
 15/26 anonim ***** válasza:
Nem, mert a kriptó és annak kódja nem menne át az auditáláson.
aug. 18. 10:12
 16/26 A kérdező kommentje:
Nem lehetne erre egy gyártói parancs?
aug. 18. 10:15
 17/26 b1812567 ***** válasza:

"Nem gazdasági/jogi kategóriában tettem fel a kérdést tessék nézni a kategóriát is"

Milyen más módon tudod elképzelni az árfolyam szabályozását? Nagyon érdekelne mindenkit.

Pusztán technikailag csak akkor tudnád megtenni, ha csak a saját platformodon lehetne használni. De az vagy senkit nem érdekelne, vagy az illetékes szabályzó testületeket nagyon is, hogy miket művelsz.

aug. 18. 10:41
 18/26 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ertem diktator szeretnel lenni

megsugom mindenki az akar lenni

SP bol ezt is ismerhetned

"engem csak a részletek érdekelnek"

aha szerinted az aki sokszaz sok ezer szereset keresi "feltalasaval" minimum az el fogja arulni belso infoit hogyan csapolt le ennyit

mindezt koze is teszi termeszetesen wikipedian

elveket nyilt dolgokat ismersz magad is ugytunik

de a suttyusagot azt csak a vezeto(k) ismerik

a tisztesegtelen hiperbolikus haszonszerzest amit okosagnak erenynek tartanak

Igy van ez mas fejesekkel nem csak kriptosokkal

termeszetesen legalis dolog masokon eloskodni mindeg is az volt

aug. 18. 10:45
 19/26 A kérdező kommentje:

A szabályozó testület nem gond mert ellentétben az itteni trollokkal ők tudják miről beszélnek.

Amúgy meg a saját platformon használat azért nem stimmel mert a kriptó lényege az hogy nem csak saját platformon használható.

Végül is ez is egy lehetséges

megoldás bár nem egészen erre gondolnék a fentiek miatt.

aug. 18. 10:46
 20/26 b1812567 ***** válasza:

Onnantól, hogy nem csak a saját platformodon használható, nincs másik megoldás a fenti kettőn kívül (előírás vagy gazdasági beavatkozás).

Legalábbis eddig senki nem talált.

aug. 18. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!