Hogy telepítsek Windowst pendriveról?
Figyelt kérdés
Egy régebbi számítógéppel adódott egy ilyen problémám: Gép indításkor belépek a Boot menübe és sajnos nincs a listában az USB-ről való indítás.
Be lehet állítani valahogy, vagy esélytelen és inkább kerítsek egy DVD telepítőt? A gépen most 8.1 -es rendszer van.
2024. aug. 4. 20:36
1/8 anonim válasza:
Használd a Rufus usb telepitő létrehozásra szolgáló programot!
2/8 anonim válasza:
3/8 A kérdező kommentje:
Ezen már tul vagyok. Megvan a telepítő pendrive, használtam is már más gépeken. Ennél az a gond, hogy nem tudom inditani úgy a gépet, hogy az Usb ről bootoljon. Nincs a kiválaszthato lehetosegek között az Usb a boot menüben.
2024. aug. 5. 06:04
4/8 anonim válasza:
Mert újraindításkor a pendrivenak már bedugva kell lennie.
Illetve csak azon pendriveokat látja ami uefi bootra képes.
5/8 A kérdező kommentje:
Jó a pendrive, már nem egy gépet telepitettem újra vele. A boot sorrend beállítás menüben nincs Usb, csak a dvd olvaso meg a merevlemezek. Az alaplap nem támogatja az usb bootolást az lehet?
2024. aug. 5. 09:37
6/8 anonim válasza:
Mennyire régi az a gép? Mert a kb 10+ éves alaplapok is tudnak USB-ről bootolni. A bios-ban engedélyezve van az USB? Végigpróbáltad az összes USB portot? Ha más nem lehetséges, akkor a biosban állítsd be az USB-t elsődlegesnek(ha ott látja).
7/8 anonim válasza:
"A boot sorrend beállítás menüben nincs Usb"
Tehát nem olvastad el a #2 leírását. Ott nem is kell hogy legyen. Ott _mindig_ a "WindowsBootManager" szerepeljen. A Post menüben kell az uefi: kezdetű pendriveot kiválasztani.
8/8 A kérdező kommentje:
Meg fogom nézni. Köszi a segítséget!
2024. aug. 5. 09:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!