Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan kell elindítani és...

Hogyan kell elindítani és használni a Play on Linux programot?

Figyelt kérdés
Feltelepítettük, bent van az ikonja a Telepített programok között Linuxon, de nem indul el. Vagy valami egyéb is kell neki?
2024. júl. 27. 19:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Play on linuxot nem ismerem, de azt hiszem, hogy már elavult. Lehet, hogy pl. a Lutris jobb helyette. Illetve Steam-be is fel lehet venni külső játékot, hogy indítsa el protonnal.

Ha parancssorból indítod, akkor mit ír ki? Milyen disztróra tettétek, milyen forrásból (hogy)?

2024. júl. 27. 19:56
 2/12 A kérdező kommentje:
Ubuntu Linuxot próbáltunk ki, Terminálból nem indítottuk (program indításakor mit kell oda beírni? gondolom más, mint a DOS-parancsok), csak ikonról, de úgy csak várt, és semmit nem csinált.
2024. júl. 28. 09:11
 3/12 anonim ***** válasza:

A terminálba beírod, hogy

playonlinux

majd nyomsz egy entert, akkor onnan fogja elindítani. Ide szoktak a programok írkálni dolgokat, ebből többnyire ki tudjuk deríteni, hogy mi a probléma, ezt kéne ide bemásolni

2024. júl. 28. 13:27
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi kipróbálom. Most nem vagyok a Linuxos gép előtt, de megírom, hogy mit írt ki. Remélem, onnan menni fog. Azt azonban nem értem, parancsikonról miért nem indult el, pedig Teminálból lett telepítve, és akkor nem volt hiba.
2024. júl. 28. 13:39
 5/12 anonim ***** válasza:
Látom ki lett emelve a kérdés, kipróbáltad a fentit?
2024. júl. 31. 12:06
 6/12 anonim ***** válasza:

Kérdező: mire használnád? Ha játék, akkor elvileg a Proton is megoldás lehet.

[link]

2024. júl. 31. 15:16
 7/12 anonim ***** válasza:

6

Igen, ezért írtam a Steamet és a Lutrist

2024. júl. 31. 15:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Oh, bocs, igaz
2024. júl. 31. 15:29
 9/12 A kérdező kommentje:
A Proton is szerepel az Ubuntu Szoftverkezelőjében (ez a neve?)? Ha igen, könnyű lesz feltenni remélem. A Play on Linux Terminálból indítva sem csinált semmit, csak üresen dobta vissza a kurzort. Majd még a Protont próbálom ki, erről még nem hallottam.
2024. júl. 31. 15:49
 10/12 anonim ***** válasza:

9

Az mondjuk elég fura. Lehet, hogy valamilyen függőség nincs feltepítve, próbáld újratelepíteni. Terminálból apt-vel telepítetted?

A protont szerintem egyszerűbb Lutrisból vagy Steamből, mert az nem egy grafikus alkalmazás.

2024. júl. 31. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!