Windows 10 támogatása várhatóan 2025ben lejár. Nem fogják meghosszabbítani?
Nem látunk a jövőbe, hogy mi fog történni. A rendszer ugyanúgy működni fog és használható marad, nem korlátozzák le. Csak frissítéseket nem fog kapni, te pedig eldöntöd, hogy így is mered-e használni a neten, vagy nem.
Ha csak a TPM chip hiánya a frissítés korlátja, az már megkerülhető egy telepítőállomány módosítással.
Nem nagyon akarják, gyakorlatilag vége van a 10-nek, de még messze van, bármi lehet.
Engem nem érint, 4 éves a gépem Win11 ready, ha kell majd frissítek. A régi gépeimen meg Linux van, azokat végképp nem zavarja.
Szerintem elég marginális kérdés lesz ez, mert a legrégebbi win11-es gépek is 8 évesek lesznek. Egy 8.gen i5 ma sem számít nagy durranásnak. Egy év múlva a 16.gen jön. Amikor a win7-et kivezették kb. a Core2Duo-k mentek a lecsóba. Most ugyan ez lesz, csak kicsit élesebb a váltás.
Aki akár a mai napig 7-et használ. Így lesz a 10-el is.
De ha a géped bírja Rufus-szal fel lehet műteni, vagy ott a Win11 IoT, annak nem kell TPM. Úgy, hogy bármi is lesz jövő októberben tragédia nem lesz.
Egy műszer nálunk is fut XP-n. 😀 A gamereket sem a Microsoft, hanem majd a Steam és a többi játéknepper fogja terelni. A cégek is folyamatosan cserélnek hardvert.
Az otthoni "gamer" és egyéb gépek statisztikája is csalóka. Nem telepítettem nagyon még 11-el gépet, a legtöbben 10-et akarnak TPM-es gépre is. Egy jó pár gépről tudok amin menne a 11,de mégis 10-et használnak rajta.
Én úgy hallottam lesz kiterjesztett támogatása 2025 után is még a Windows 10-nek, legalábbis céges irodai gépekre biztos, csak nem ingyenesen. Egyébként kb 2028-ig biztos használható marad még a Windows 10 frissítések nélkül is. Nekem mindkettő gépemen jelenleg Win10 van fent és jó darabig még az is marad, mivel a Win10 stabilabb a Win11-nél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!